Colectivul ariei curriculare Limbă și comunicare din școală, alcătuit din doamnele profesoare Bungău Angela, Chișiu Ramona, Dronca Raluca, Curpaș Anca, Pantea Bianca, s-a asigurat că elevii vor cunoaște momentele esențiale din viața și creația Luceafărului poeziei românești, astfel că d-na profesoară Dronca Raluca a prezentat un material multimedia, care a sintetizat toate aceste aspecte. Cel de-al doilea moment al activității a constat în abordarea unor texte lirice scrise de Eminescu, din perspectivă plurilingvistă, sub coordonarea doamnei profesoare Curpaș Anca. Astfel, poezii precum Lacul, Luceafărul, Glossă, Somnoroase păsărele, O,rămâi, etc au fost recitate atât în română, cât și în engleză, franceză, maghiară, germană. Cel de-al treilea moment al activității i-a făcut pe cei prezenți să trăiască intens, întrucât elevii clasei a IX-a A și a IX-a D, îndrumați de doamna bibliotecară Popa Carmen, au realizat o dramatizare a Luceafărului, redând dialogul dintre fata de împărat și Luceafăr, conducând auditoriul spre „sfere-nalte”. Totul s-a desfăşurat pe un fond muzical plăcut, armonios, redând interpretarea unor poezii ale geniului nostru național. Răspunsurile elevilor la întrebările care vizau aspecte din viața și opera poetului Eminescu, au fost recompensate cu un premiu „dulce”.
„Nu numai că s-au bucurat de recompensa dulce dar bagajul lor de cunoștințe a fost îmbogățit iar imaginea poetului care a „strălucit”, luminându-ne literatura și sufletele, a fost reînviată. Printre obiectivele activității s-a numărat și încurajarea actului de lectură, astfel membrii cercului de lectură desfășurat în școală „Cărțile educă spiritul” au prezentat colegilor lor, într-un mod cât mai inedit și atractiv subiectul unor cărți citite de ei, cu scopul de a convinge cât mai mulți ascultători, să citească respectiva carte. Deși emotivi, cititorii au reușit să stârnească interesul celor din sală, obținând multe promisiuni de lectură. Preferințele publicului s-au exprimat, astfel cartea preferată și propusă spre dezbatere la următoarea întâlnire a cercului de lectură a fost „Domnișoara Christina”, de Mircea Eliade.
Iată că valorile trec peste „nemărginirea timpului”, rămânând vii în sufletele și amintirea noastră, oferindu-ne adevărate bogății cultural-literare și prilejul de a ne bucura an de an.
Profesor Bungău Angela
Citiți principiile noastre de moderare aici!