Conform încheierii publicate pe portalul instanțelor, decizia luată de instanță poate fi contestată în termen de 48 de ore.
Potrivit procurorilor DIICOT și polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, cei doi soți ar fi comis faptele de care sunt acuzați în perioada ianuarie – septembrie 2024.
„Ar fi recrutat și adăpostit două persoane vătămate majore, profitând de starea de vădită vulnerabilitate în care se aflau (lipsa unei locuințe și a mijloacelor materiale de subzistență), pe care ulterior, prin acte de violență fizică și psihică, le-ar fi obligat să practice prostituția în folosul lor”, au detaliat anchetatorii.
Victimele celor doi ar fi fost constrânse să se deplaseze zilnic în locurile indicate de către István și Monika Budai și să întrețină relații sexuale contra cost. „Sumele de bani astfel obținute ar fi fost însușite integral de către persoanele în cauză și folosite în interes personal”, au confirmat procurorii și polițiștii.
Proxeneți cu antecedente
Și înainte de luarea măsurii preventive în acest dosar, István Budai se afla în spatele gratiilor, arestat într-un alt caz. La rândul său, Monika Budai era sub control judiciar într-un proces de proxenetism și camătă în care Judecătoria Oradea a dat în luna mai o primă sentință.
Astfel, femeia a fost condamnată atunci la 3 ani și 2 luni de închisoare, cu executare, pentru că ar fi exploatat sexual trei tinere. De pe urma acestora ar fi strâns, în jumătate de an, peste 173.000 de euro și apoi ar fi dat bani cu camătă. Sentința a fost atacată cu apel, iar procesul se află acum pe rolul Curții de Apel Oradea care a decis, pe 11 septembrie, ca Monikăi Budai să i se permită să circule și în afara Bihorului, cu condiția să nu părăsească țara. Măsură fără efect acum, când femeia a fost arestată pentru 30 de zile în noul dosar al DIICOT.
Trimite articolul
Xda aia cu box/bad la nr de masina pe cand?
Daca s-ar infinaa legal casele de toleranță acest fenomen dlak oristitutieiys-ae diminua mult, și femeile nu ar mai fi exploatate de asemenea indivizi care le exploatează, iar femeile ar fi supravegheate medical, statul ar incasa taxe și impozite, așa că trebuie modificată legea si sa se înființeze casele de toleranță.