Alături de oficialităţi medicale, locale şi judeţene, cei doi au fost invitaţi la Băile Felix pentru a „verifica” banii investiţi de Ministerul Sănătăţii la acest spital pe parcursul anului trecut.
Reparaţii
Anul trecut, pe timpul mandatului ministrului Cseke, au fost demarate şi finalizate lucrările de reparaţii capitale la bazinele interioare de hidrokinetoterapie, în valoare de 838.773 RON (fără TVA). În decembrie 2011, cu o uşoară prelungire a duratei de execuţie din pricina gradului ridicat de umiditate existent în pereţii sălii și ai bazinelor s-au finalizat reparaţiile generale şi de renovare la bazine, unde au fost schimbate instalaţiile electrice şi instalaţiile de apă şi canalizare, s-a instalat echipament de ventilaţie și climatizare, s-au instalat de asemenea echipamente sanitare şi echipamente de încălzire.
Dotări
Tot anul trecut, Ministerul Sănătăţii a finanţat Spitalul de Recuperare Medicală din Băi cu 1.263.350,03 RON, special pentru dotarea cu dispozitive medicale. Din aceşti bani s-au cumpărat 23 tipuri de dispozitive, însumând 45 de aparate, iar la secția de copii 25 de tipuri de dispozitive, în număr de 28 de aparate. Managerul unităţii sanitare din Băile Felix, dr. Nicoleta Ramona Suciu, apreciază că dotarea spitalului pe care îl conduce este acum „la nivelul standardului european, asigurându-se, în acest fel, pacienţilor servicii medicale de calitate”.
Şi transfrontalier
Cei doi miniştri vor fi invitaţi să „testeze” aparatul de reeducare a mersului cumpărat de spital recent, prin program transfrontalier. După cum JB a informat deja, aparatul Lokomat e destinat pacienţilor cu deficit locomotor, a fost cumpărat prin programul de cooperare transfrontalieră Ungaria – românia 2007 – 2013. Contribuția Uniunii Europene din fonduri FEDR este de 212.500 Euro (85%), de la bugetul de stat 32.500 Euro (13%) și contribuția proprie a spitalului este de 5.000 Euro (2%). Durata de implementare a proiectului este de 22 de luni, în proiect fiind implicat, pe lângă Spitalul din Băi şi Spitalul Județean Oradea, Spitalul Kenezy din Debrecen, Ungaria și Centrul Medical de Servicii Ambulatoriu Ungaria, liderul de proiect fiind Consiliul Județean Bihor. Aparatul este unic în ţară, motiv pentru care bolnavii au acces la el pe baza programărilor făcute de către medicii din spital.
Otilia Șandor
Citiți principiile noastre de moderare aici!