Trei studenți români, din care doi bihoreni, ce studiază la cea mai mare universitate de afaceri din Danemarca, la Copenhaga, au dezvoltat o platformă online prin care ajută utilizatorul să-şi întocmească un CV printr-o interfaţă dinamică, menită să adapteze clasicul CV la o nouă formă evocativă a secolului 21. Aici, aplicantul poate crea un résumé folosind unul dintre modelele prezentate pe website-ul www.novoresume.com. Acestea sunt construite pe baza regulilor impuse de experţii în resurse umane, iar design-ul modern câștigă atenţia angajatorului.
Inițiatorii proiectului sunt Andrei Kurtuy, Cristian Letai și Ștefan Polexe, toţi în vârstă de 22 ani. Andrei este din Aleșd, județul Bihor și a absolvit Managementul Serviciilor și Turismului la Copenhagen Business Academy. De asemenea, cu o lună în urmă acesta a obținut și o diplomă în Inovație și Educație Antreprenorială la aceeași universitate.
Cristian este din Oradea, fiind student în anul II la IT Communication and New Media Aalborg University. În același timp este și absolvent de Design Multimedia și Comunicare la Copenhagen Business Academy. Ştefan este din Câmpulung, județul Argeș și urmează să termine în vara acestui an cursurile în Software Development tot la Copenhaga. Totodată, el a absolvit și cursurile de Computer Science în cadrul aceleiași academii. Cei trei s-au cunscut întâmplator la o petrecere studențească din campusul universității.
Pentru că CV-ul contează
“Ideea ne-a venit în urma unei discuții despre cât de greu poate fi ca student internațional să îți găsești un loc de muncă part-time în Danemarca. Cristian tocmai primise recent un loc de muncă pe poziția de “student assistant” la Saxo Bank. După angajare, a aflat că résumé-ul lui a avut un impact major în decizia de a-l alege pe el dintr-un număr de 90 alți studenți. Fiind un designer grafic, el și-a personalizat CV-ul într-un mod diferit, dar pe urmă ne-am gândit că nu toată lumea are cunoștințe în Photoshop, Illustrator sau alte programe în care să își personalizeze résumé-ul. Atunci ideea noastră a fost dezvoltarea unei aplicații web care să ofere diferite modele de résumé care să fie o combinație între funcționalitate și design şi care să atragă atenția printr-un mod pozitiv”, relatează Andrei Kurtuy.
După rezultatele pozitive obținute în urma testelor alpha, unde platforma a fost folosită de aproximativ 120 de studenţi internaţionali ai universității din Copenhaga, echipa s-a decis să lanseze versiunea beta. Au adunat în scurt timp un număr de peste 600 abonaţi pe website și peste 1.800 de aprecieri pe pagina de Facebook: www.facebook.com/novoresume. Astfel, în februarie au lansat versiunea beta, pe www.novoresume.com.
Gratis şi premium
“Varianta beta este oferită gratuit utilizatorilor, deoarece încercăm să adunăm un număr cât mai mare de oameni care s-o folosească pentru a măsura performanțele. În viitor, vom avea tot timpul un număr de zece modele care vor fi gratuite, deoarece multe persoane pot avea probleme financiare atunci cand își crează un CV pentru a-și căuta un job”, spune Andrei.
Cei trei au prezentat prima oară proiectul în urmă cu doi ani la Innovation Cup, concurs organizat Copenhagen Business Academy în colaborare cu DARE2mansion, Microsoft. Deoarece feedback-ul primit în urma concursului a fost unul pozitiv, ei s-au hotărât să dezvolte proiectul mai departe.
Obiectivul lor este ca pe lângă cele zece modele gratuite, să dezvolte şi un profil premium, contracost, “unde utilizatorii vor beneficia de o gamă mult mai variată de modele, unele personalizate, un simulator de interviuri, sfaturi în legătură cu conținutul pentru fiecare secțiune în parte, o scrisoare de intenţie care să folosească aceleași teme de culori și font ca și résumé-ul.” Cei trei plănuiesc să îşi continue masterul în Danemarca.
Raul Simea
Citiți principiile noastre de moderare aici!