La fel ca și în 2015, aceștia au urcat la cota 1.400, acolo unde moții din comuna Horea au realizat, pe locul în care s-a produs accidentul aviatic, o construcție din lemn unde sunt puse icoane, fotografii cu Aura Ion și pilotul Adrian Iovan, dar și multe lumânări.
West Alpine Off Road – 2016 from Petrica Muntean on Vimeo.
Iovan a luat o serie de decizii eronate
Centrul de Investigaţii pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (CIAS) a prezentat pe 19 octombrie raportul final în privința accidentului aviatic din Apuseni de pe 20 ianuarie 2014.
Potrivit acestuia, pilotul Adrian Iovan nu avea experienţă de a pilota un astfel de aparat de zbor, mai puţin performant, şi a luat mai multe decizii eronate, iar cauza producerii accidentului constă în oprirea motoarelor ca urmare a givrajului sever al carburatoarelor.
Pilotul Adrian Iovan și studenta Aurelia Ion și-au pierdut viața în accidentul aviatic produs pe 20 ianuarie 2014. Copilotul Răzvan Petrescu și medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sfanta Maria” și Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuș sunt celelalte victime care făceau parte din echipa care călătorea de la București la Oradea pentru a preleva un ficat de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral.
Victimele, dar și epava avionului au fost găsite după aproximativ 5-6 ore de către localnicii care au pornit pe munte după ce au auzit la știri că accidentul s-a produs într-o zonă acoperită cu zăpadă.
Adrian Iovan și Aura Ion au fost făcuți post-mortem cetățeni de onoare ai comunei Horea.
Citiți principiile noastre de moderare aici!