Personalități de prim rang ale vieții medicale au participat la evenimentul organizat în memoriam celui care timp de 30 de ani și-a dedicat viața spitalului care azi îi poartă numele. Foștii miniștri ai Sănătății, dr. Ritli Ladislau și senatorul Cseke Attila, dar și reputatul ginecolog Petru Chitulea s-au aflat printre figurile de prim/plan ale evenimentului organizat în curtea Spitalului Dr Pop Mircea din Marghita.
Dacă de numele foștilor miniștri se leagă investiții masive în spital, iar Cseke Attila, originar din Marghita mărturisea că a crescut practic în curtea unității spitalicești, pentru dr. Petru Chitulea Spitalul din Marghita e sinonim cu debutul unei prestigioase cariere medicale. Ca de fiecare dată, cu emoție lângă bustul reputatului medic a stat fiul său, chirurgul Mircea Pop, la rândul său o personalitate a vieții medicale bihorene. Dr. Mircea Pop a lăsat în urmă o infrastructură solidă, înjrijindu-se ca medicii din Marghita să primească și locuințe atunci când primeau posturi.
Se spune că, datorită atenției dr Mircea Pop față de colegii săi posturile de doctori la Marghita erau printre cele mai dorite. Peste timp, din poziția de ministru al Sănătății, cunoscând conceptul medicului și dorința acestuia ca opera sa să fie continuată, Cseke Attila s-a îngrijit, la rândul său, ca medicii să aibă locuințe, iar spitalul să aibă o nouă înfățișare și dotări conforme secolului XXI. Managerul spitalului, Bradacs Aliz explica că dr Mircea Pop și-a legat numele și de tabăra din Pădurea Neagră, destinată copiilor. La eveniment a participat și primarul de Marghita Pocsaly Zoltan.
„Cinstim memoria celor care au făcut lucruri excepționale pentru comunitatea noastra. Dr. Pop Mircea (1927-1990), cel care a condus spitalul din Marghita timp de 30 de ani, reformându-l din temelii, a fost comemorat la unitatea medicala care acum îi poartă numele. Am fost prezenți și noi, depunând o coroana de flori la bustul Dr. Pop Mircea. Acesta a fost numit directorul Spitalului Marghita în 1960 şi, condus de principiul că prin viaţă nu trebuie să treci fără să laşi ceva în urmă, a început reconstruirea lui.
Fiind şi viceprimar o vreme, a clădit ceea ce se vede azi din acest spital și a amenajat circumscripţiile din jurul oraşului. A participat şi la construirea Policlinicii şi a contribuit la înfiinţarea Strandului Termal Marghita, în scop balnear, descoperite fiind resursele termale din zonă”, explică Rotary Club Marghita.
Citiți principiile noastre de moderare aici!