S-a decis astfel participarea reprezentanţilor celor două reţele de screening la întâlnirile cu medicii de familie din Oradea (în 7 octombrie 2014, ora 13:00), teritoriul Marghita (în 8 octombrie 2014, ora 12:00) şi teritoriul Salonta (9 octombrie ora 12:00).
Şi medici ginecologi
De reţinut că întâlnirile din Marghita şi Salonta sunt organizate cu participarea medicilor ginecologi din spitalele teritoriale respective (Spitalul “Dr. Pop Mircea” Marghita şi Spitalul Salonta), scopul fiind creşterea accesibilităţii şi adresabilităţii femeilor eligibile îndrumate de medicii de familie la recoltarea din cabinetele de ginecologie. Cele două spitale de la Salonta şi Marghita sunt înscrise şi validate în reţeaua de screening a Spitalului Judeţean Oradea pentru activitatea de recoltare a materialului celular cervical.
Să se rezolve
Părţile ce au stabilit întâlnirile din judeţ vor să se rezolve, printre altele, înscrierea medicilor neînscrişi într-o reţea de screening şi furnizarea către medicii înscrişi deja a formularelor de screening (FS1) necesare îndrumării pacientelor eligibile către cabinetul de ginecologie. Astfel, un medic de familie poate fi înscris doar într-o reţea de screening iar îndrumarea pacientelor poate fi făcută doar la cabinete de ginecologie din reţeaua în care este înscris medicul de familie.
Se speră ca această acţiune de comunicare în vederea înlesnirii accesului bihorencelor la screeningul pentru cancerul de col uterin să aibă ecou în rândul medicilor de familie ca aceştia să desfăşoare în număr mai mare şi “mai tenace activitatea de consiliere/informare în vederea participării femeilor eligibile din lista proprie la depistarea precoce a cancerului de col uterin”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!