Consiliul Local Oradea a votat miercuri, în unanimitate, toate proiectele de pe ordinea de zi.
Excepţia a făcut proiectul de extindere şi modernizarea a Strandului termal din Iosia, care a fost retras de pe ordinea de zi la propunerea consilierilor UDMR. Astfel, aceştia au apreciat că e prea mare suma de 200.000 lei, fără TVA, alocată pentru finanţarea studiului de fezabilitate al investiţiei. Aceasta în condiţiile în care costul total al proiectului depăşeşte şapte milioane de euro iar procedura standard permite decontarea, din fonduri europene, a studiului de fezabilitate.
Cert este că Direcţia Management Proiecte cu Finanţare Internaţională a retras proiectul, pentru a-l reface. Proiectul prevede extinderea strandului Iosia şi dotarea lui cu un complex de tratament, recuperare a forţei de muncă, recuperare sportivă şi tratament antiîmbătrânire. Proiectul va fi repus în dezbaterea Consiliului Local într-o şedinţă viitoare, tot cu denumirea de „Complex Geo Sana Dome – Ioşia”.
Votate rapid
CL Oradea a aprobat miercuri includerea blocurilor Q1/I, Q1/II şi Q2 din strada Sovata nr. 48 în programul de reabilitare termică pe anul în curs şi suportarea de la bugetul local a documentaţiei de proiectare. Măsura vien şi ca o compensare a faptului că blocurile sunt aproape de viitorul pod rutier Sovata – Oneştilor care va aduce un plus de zgomot şi poluare atmosferică.
Aleşii orădenilor au mai avizat stimularea firmelor care reabilitează şi întreţin spaţii verzi ca sponsorizare. În schimb, aceste societăţi comerciale îşi vor putea amplasa panouri cu numele lor în zonaverde luată în administrare. Totodată, s-a avizat trecerea Parcurilor 22 Decembrie, Teiului şi Ţăranilor din administrarea RAPAS în subordinea directă a Primăriei.
Apoi s-a aprobat acordarea unui spor de 7% la salariul de bază către poliţiştii comunitari cu activitate pe teren.
Vot unanim a primit şi modernizarea clinicii de gastroenterologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Oradea, investiţie finanţabilă prin Programul Operaţional de Cooperare Transfrontalieră România – Ungaria. Astfel, consilierii şi-au dat acordul de principiu pentru realizarea investiţiei şi au aprobat organizarea licitaţii pentru elaborarea studiului de fezabilitate necesar lucrărilor şi dotării cu echipamente medicale.
Cât priveşte proiectului european (POR) pentru asigurarea cu utilităţi publice a Parcului Industrial „Eurobusiness”, consilierii au aprobat creşterea cu 150.000 lei a costurilor pentru dirigenţia de şantier, bani care vor fi luaţi din sumele alocate pentru serviciile de audit şi pentru organizarea de şantier. Ca urmare, suma acestor cheltuieli neeligibile rămâne la 722.694 lei.
Citiți principiile noastre de moderare aici!