Au refăcut atmosfera specifică momentului care a pus bazele României Mari. Din cadru nu au lipsit Alexandru Ion Cuza şi Moş Ion Roată.Mica Unire a fost marcată şi în Şcoala cu clasele I-VIII Hotar-Ţeţchea.Sub îndrumarea cadrelor didactice a avut loc o manifestare complexă şi interactivă denumită ,,24 Ianuarie- Unirea Principatelor Române”. La aceasta au participat elevii din cele două şcoli.
Cuza şi Unirea
Ei au pregătit un program artistic: poezii patriotice,cântece , dar au participat şi la un concurs de istorie intitulat ,,Cuza şi Unirea” adresat claselor VII-VIII coordonat de profesoarele de istorie Luminiţa Ilea şi Lenuţa Gherlea. Recitalul de poezie patriotică dedicată măreţului eveniment, cu participarea claselor a IV-a şi a V-a, a fost regizat de înv. Irina Leho şi prof.Mădălina Lascău.
„Elevii clasei a VII-a ne-au făcut să retrăim momente din anii Unirii prin interpretarea scenetei ,«Moş Ion Roată şi Unirea» îndrumaţi de prof. de limba şi literatura română Liliana Lazăr. Expoziţia de desene a fost simbolic denumită ,«Culorile unirii» şi s-a adresat tuturor elevilor din şcoală. Elevii din cele două şcoli au fost jurizaţi de o parte a comisiei metodice a catedrei de stiinţe socio-umane, fiind premiaţi cei mai meritoşi şi talentaţi. Prin această acţiune dorim să la însufleţim copiilor sentimentul patriotic şi dragostea pentru cei care la 1859 au realizat Mica Unire şi care au pune bazele formării României moderne şi a naţiunii române”, spune profesorul Luminiţa Ilea.
V.B.
Citiți principiile noastre de moderare aici!