„A cumpărat un ceas pentru cadou, nu e exclus să ne întoarcem să mai cumpărăm unul. Din ce am văzut, Raymond Weil e cea mai bună marcă. Dar pentru ea şi reducerile sunt mult mai mici decât pentru mărcile mai puţin cunoscute”, ne-a spus orădeanca Melinda.
Accepându-ne explicaţia că nu i-am găsit nicio o adresă de contact pe site-ul firmei Kanoo Europe sau pe pliantele distribuite în toată Oradea, directorul pe România, Ferdinand Malek, a ţinut să facă următoarele precizări.
„În legătură cu articolele despre expoziţia de la Bucureşti, autorităţile au ridicat şi verificat o sută de ceasuri iar după o lună ceasurile ne-au fost trimise înapoi ca fiind 100% originale. Pot dovedi şi cu facturi că achiziţionăm ceasurile nu de pe piaţa neagră ci din Austria, de la importatori autentici. Avem pentru fiecare ceas un certificat în legătură cu autenticitatea lui.
Despre cazul cu ceasul în care a intrat apă, se poate întâmpla şi la cele mai scumpe ceasuri ca unul să nu fie funcţional. De exemplu, şi eu am cumpărat în urmă cu o lună un BMW nou şi s-a defectat motorul iar acum l-am trimis înapoi în service, fiind în garanţie. Şi noi avem service.”, ne-a declarat Ferdinand Malek arătându-ne un contract de service cu firma Angels Club SRL, Bibeşti – Săuleşti (Gorj), director Cristina Lupulescu.
„Pentru price problemă, ceasul aflat în garanţie poate fi trimis la Săuleşti sau în Austria (Laimer&Co Ledergasse 35, 1080 Viena) taxele poştale le acoperim noi. La 300 de ceasuri vândute, unul sau maxim două au nevoie de service. De exemplu: Dolce Gabana e mai mult marcă „fashion” nu „high quality” ca Raymond Weil.”, mai asigură Ferdinand Malek.
Solicitat să explice intrarea în lichidare a producătorului elveţian Raymond Russeau, Ferdinand Malek ne-a răspuns: „Raymond Russeau e marcă veche, de peste o sută de ani. A fost suspendată la fel ca alte mărci iar de cinci an a cumpărat-o un mare producător. Din cauza articolelor negative nu mai cumpărăm această marcă. Am cumpărat o mulţime de ceasuri de la ei şi putem garanta că pe cele care scrie Swiss made sunt elveţiene 100%. Dacă scrie Swiss edition înseamnă că o parte din componente au fost făcute în alte ţări. Sunt sigur că la ceasul meu personal cureaua nu e din Elveţia ci dintr-o ţară unde sunt crocodili.”
Cât priveşte promoţiilor consistente pe care şi le permite Kanoo Europe, directorul ei invocă următoarele: „Noi cumpărăm cantităţi mari cu discount mare şi mergem pe profit mic, în jur de 10%, nu ca ceasornicăriile de lux, cu comision de 100%. Strategia noastră nu se bazează pe magazine stabile, care vând 5 ceasuri pe săptămână, ci pe un sistem gen outlet, unde vindem sute de ceasuri într-un week-end.”
Astfel, rămâne la latitudinea clienţilor să decidă dacă merită să cumpere un ceas pentru care centrul de service e la distanţă.
Cristian Horgoş
Poliţia, la ceasurile «elveţiene»
Citiți principiile noastre de moderare aici!