Primăria Vadu Crișului a semnat contractul de execuție a lucrărilor pentru implementarea proiectului „Reabilitarea și eficientizarea dispensarului comunal din localitatea Vadu Crișului, comuna Vadu Crișului, județul Bihor”, care face parte dintr-un proiect depus și câștigat de Primăria comunei Vadu Crișului în cadrul programului PNRR – Componenta 10, având ca obiectiv de investiții „Reabilitarea moderată a clădirilor publice pentru a îmbunătăți serviciile publice prestate la nivelul unităților administrativ-teritoriale”, potrivit informațiilor primite de la viceprimarul Ioan Hașaș.
După analiza celor 6 oferte depuse și soluționarea contestațiilor, primarul Cosma Dorel și directorul general al firmei SC Aminalux SRL, Căpățână Daniel Remus, au semnat contractul de lucrări privind execuția obiectivului de investiții. Prețul total convenit pentru executarea lucrărilor este de 1.099.242,52 lei (fără TVA), la care se adaugă TVA în valoare de 208.856,08 lei.
Potrivit proiectului, se vor executa următoarele lucrări:
- termoizolarea pereților exteriori cu plăci de polistiren expandat de 15 cm, finisate cu tencuială nobilă,
- izolarea termică a soclului cu polistiren extrudat de 10 cm, până la cota de -0,50 m față de C.T.A., finisat cu tencuială decorativă pentru soclu,
- înlocuirea tâmplăriilor existente degradate și neetanșe cu tâmplării din PVC cu geam termopan (tripan), una dintre foi având strat emisiv LOW-E,
- demontarea și remontarea burlanelor și streșinilor, iar cele deteriorate vor fi înlocuite,
- termoizolarea planșeului peste ultimul nivel cu vată minerală de 25 cm grosime, protejată cu scânduri din lemn și acoperită cu astereală, precum și ignifugarea materialului lemnos din șarpantă,
- refacerea zugrăvelilor interioare în zonele de intervenție, precum și a tencuielilor și finisajelor la nivelul tavanelor afectate.
Proiectul prevede instalarea unui sistem de ventilație cu recuperare de căldură. În pod va fi montată o unitate compactă cu recuperator de căldură, având un debit minim de 6500 mc/h, pentru asigurarea necesarului de aer proaspăt și evacuarea aerului viciat.
Unitatea va fi complet echipată, inclusiv cu pompă pentru eliminarea condensului, iar evacuarea acestuia se va face în exterior sau în rețeaua de canalizare printr-un sifon. Introducerea aerului proaspăt și evacuarea aerului viciat se vor realiza prin tubulaturi de ventilație, prevăzute cu grile de introducere și absorbție.
Sistemul va fi automatizat, controlat prin senzori. Conductele de ventilație vor fi executate din materiale incombustibile, cu rezistență la foc egală cu cea a peretelui sau planșeului străpuns. În interiorul conductelor, la traversarea pereților sau planșeelor, vor fi montate clapete antifoc cu rezistență egală cu cea a elementelor traversate.
Termenul de execuție a lucrărilor este de 12 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!