De două zile, spitalele din toată țara „fierb” din nou. Nu bine și-au revenit din valurile precedente, că acum trebuie să se reorganizeze din nou. Din ordinul secretarului de stat și șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, nu se mai internează și nici nu se mai operează decât cazurile urgente. Este valabil pentru toate spitalele publice, întrucât acum nu mai există spitale Covid și non-Covid. Astfel, în Bihor nu doar Spitalul „Dr. Gavril Curteanu” se reorganizează, ci și Spitalul Județean, dar și cele din județ. Totul pentru combaterea pandemiei cu virusul SARS-CoV-2.
„Având în vedere existența unui număr crescut de persoane infectate cu virusul SARS-COV2, precum și apariția zilnică a unor cazuri noi de persoane infectate la nivelul Municipiului București, care mențin o presiune crescândă asupra capacității de gestionare a unităților sanitare, începând cu data prezentului ordin, managerii unităților sanitare publice cu paturi dispun măsuri pentru suspendarea internărilor pentru intervenții chirurgicale și pentru alte tratamente și investigații medicale care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate (art. 1). Prevederile art. 1 nu se aplică urgențelor, femeilor însărcinate, care necesită controale obligatorii, pacienților cu afecțiuni oncologice cronice sau care necesită proceduri de dializă, care trebuie să se prezinte periodic pentru monitorizare, investigații sau tratament, astfel de proceduri medicale urmând să fie realizate, în continuare, în unitățile medicale publice”.
Decizia internării o ia medicul curant de specialitate, care „argumentează, în foaia de observație, care este motivația medicală care impune necesitatea internării pacienților pentru acordarea de asistență spitalicească, ce nu suportă amânare”.
[eadvert]
Actul stipulează și că șefii de spitale vor distribui personalul care devine disponibil după aplicarea măsurilor prevăzute la Art. 1 din prezentul ordin către structurile care tratează pacienții Covid pozitivi sau, dacă nu există astfel de structuri în unitatea proprie, raportează către direcțiile de sănătate publică în vederea detașării, la nevoie, a personalului respectiv către alte unități medicale, care tratează pacienți Covid.
Ordinul secretarului de stat se aplică timp de 30 de zile de la data semnării acestuia (4.10.2021), iar „la unitățile spitalicești la care permanența nu se poate asigura doar prin intermediul liniilor de gardă, managerii implementează măsura asigurării permanenței prin ture de 12 ore, pentru întregul personal deficitar, astfel încât personalul respectiv să nu se mai prezinte zilnic la unitate, ci doar în turele în care este programat”.
Trimite articolul
XAr fi interesant sa va informati ce se intampla cu toti cei internati pe sectiile acestui spital, unde vor fi transferati sau vor si externati pur si simplu !!!
Toti cei care nu au covid sunt lasati de izbeliste.
-
Ne-o facem cu mâna noastră. Atâta vreme cât nu sunt respectate minim de reguli pentru combaterea epidemiei, sistemul nostru de sănătate și așa de căcat, va fi COPLEȘIT! Oameni nevinovați vor muri, vor fi victime colaterale, ale celor care refuză să se vaccineze, să poarte o mască, chiar și în aer liber, să păstreze o minimă distanță față de ceilalți (ex. în Kaufland la casă, permanent este cineva care-mi suflă-n ceafă, că dacă stă la o distanță mai mare de 2 cm de mine, nu ajunge suficient de repede acolo), etc, etc, etc, etc.
NIMENI NU ARE OBLIGAȚIA DE A RESPECTA REGULI. Dar toți vor drepturi și libertăți, chiar cu riscul de a-i îngropa pe alții. Definiția unei societăți cinice și egoiste.
-
Vor fi externați acasă dar daca cunoașteți pe cineva la spital și e caz de operație vorbiți cu doctorul sa va treacă pozitiv și atunci se poate face operația
-
Dottore, în baza a ce îl trece pozitiv?
Absolvent de “sorbonica” cumva?
-