Unul dintre cei trei donatori a fost din Piatra Neamț, iar ceilalți doi din Oradea.
Primul caz a fost cel al unui tânăr de 14 ani, care a intrat în moarte cerebrală în urma unui accident rutier. Mama adolescentului a decis să îi doneze organele, pentru a ajuta alți tineri aflați în stare critică.
http://www.bihon.ro/transplant-intre-bihoreni-eleva-intoxicata-cu-ciuperci-a-primit-ficatul-unui-adolescent-aflat-in-moarte-cerebrala/2079278
A doua prelevare de la Oradea a avut loc vineri, 20 iulie, de la un bihorean de 57 de ani din Șimian. Acesta se afla în moarte cerebrală în urma unui accident vascular ischemic. De la pacient a fost prelevat ficatul, corneea, care au fost transportate în București, plâmânii (Olanda) și rinichiul (Cluj).
La prelevarea de organe au participat echipe de chirugi venite din Bucuresti, conduse de dr Radu Zamfir, echipa de urologi de la Institutul de Urologie si Transplant Renal Cluj condusa de doctorul Dan Pop si echipa de chirurgi de transplant cardiopulmonar venita in Oradea cu un avion special din Rotterdam Olanda, condusa de doamna doctor Natascha Moret. Din Oradea au participat dr Sabau Tudorel Florian medic primar ATI, dr Turcus Silviu medic rezident ATI, dr Ryan Bhageerutty oftalmolog si asistentul ATI Gergely Otto.
„A treia prelevare de organe în această săptămână ne dovedește faptul că oamenii au înțeles importanța gestului de a dărui viață celor în suferință, iar gestul lor este cu atât mai nobil cu cât este făcut în momente atât de dureroase cauzate de pierderea celor dragi. Disponibilitatea și sacrificiul echipelor medicale implicate în desfășurarea activităților de prelevare și transplant s-au concretizat zilele acestea prin realizarea unui număr de 12 transplanturi. Aduc mulțumiri tuturor celor care au înțeles, că dincolo de orice polemici, trebuie să luptăm împreună pentru revigorarea activității de transplant în România”, transmite noul director Agenția Naționala de Transplant, dr. Anca Mureșan.
Citiți principiile noastre de moderare aici!