Municipalitatea a participat vineri, 11 decembrie, la licitația organizată de Bursa Română de Mărfuri – Cluj Napoca (BRM) pentru achiziționarea de energie electrică pentru anul 2016. ”Beneficiarul achiziției este Asocierea formată din: Municipiul Oradea (energia electrică aferentă clădirilor proprii), Administraţia Imobiliară Oradea (inclusiv unitățile de învățământ), Administraţia Socială Comunitară Oradea, Clubul Sportiv Municipal Oradea, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Spitalul Clinic Municipal dr. Gavril Curteanu, SC Termoficare SA Oradea și SC Administrația Domeniului Public SA Oradea”, transmite Primăria printr-un comunicat de presă.
Bursa a dat câștigătoare oferta RCS-RDS SA, la prețul de 140 lei fără TVA pentru 1 MWh. ”Economia realizată astfel de asocierea formată din instituțiile și companiile din subordinea Consiliului Local împreună cu cele 42 de instituții subordonate, în decursul unui an calendaristic, este de aproximativ 500.000 lei cu TVA”, mai transmite Primăria.
Prețul actual pentru furnizarea energiei electrice prin Electrica SA este de 163 lei/MWh, față de care se va înregistra o scădere de aproximativ 14% prin noul preț oferat. Cantitatea estimată de energie electrică care a făcut obiectul prezentei achiziţii este de 17.750 MWh – 15.900 MWh joasă tensiune și 1.850 MWh medie tensiune.
Procedură rapidă
Contractul curent de alimentare cu energie electrică expiră în 31 decembrie. ”Am făcut o notificare către toate părțile că intrăm pe noul furnizor din 11 ianuarie”, spune Eduard Florea, administrator public.
Acesta spune că administrația Bolojan a apelat la achiziția pe Bursă pentru termenul mult mai scurt. Oferta a fost valabilă șapte zile, la final au fost cinci ofertanți și într-o jumătate de oră, Bursa a făcut selecția și a comunicat câștigătorul”, declară Florea.
Au fost cinci ofertanți, între care Electrica SA, Timar sau Elsaco.
City-managerul zice că anterior, prin octombrie, Primăria a postat pe SEAP un anunț de intenție a achiziției. ”Am trimis o notificarea și către Electrica, în noiembrie, prin care anunțam procedura”, mai spune el.
În afara celor din pachetul prezent și a Electrocentrale SA, care are zilele numărate, restul instituțiilor subordonate Consiliului Local Oradea sunt toate clinetele firmei lui Tezsari Zoltan, un apropiat al prezentei administrații.
Un an+trei luni
Compania de Apă și OTL au în derulare contracte la 130 lei MWh. ”140 de lei MWh este cel mai bun preț pe care l-am obținut. Probabil contează și că, în cazul CAO sau OTL sunt consumuri mari și muncă de citire a contoarelor redusă, fiind punte de lucru puține. În acest pachet sunt peste 300 de puncte de consum”, e părerea sa.
Contractul de furnizare se va încheia pentru o perioada de 12 luni, din ianuarie 2016 până în 31 decembrie 2016, cu posibilitatea prelungirii prin act adițional pe o perioadă de maxim 4 luni în anul 2017.
Citiți principiile noastre de moderare aici!