„Practica studenţilor economişti – Dialog şi parteneriat pentru performanţă – PRACTeam” a fost titlul workshop-ului organizat, vineri după-amiaza, la Universitatea din Oradea de către Facultatea de Ştiinţe Economice. La eveniment au participat în jur de 60 de reprezentanţi ai firmelor partenere în organizarea şi desfăşurarea practicii studenţilor economişti.
În cadrul workshop-ului, organizatorul de practică, studenţii şi reprezentanţii firmelor şi-au făcut cunoscute aşteptările, dar şi nemulţumirile. De asemenea, participanţii la eveniment au făcut propuneri pentru organizarea şi desfăşurarea practicii pentru programele de licenţă şi masterat.
„Prin acest eveniment am dorit să dezvoltăm un parteneriat cu mediul de afaceri, pornind de la cerinţele impuse în formarea viitorilor economişti. Urmărim să asigurăm o abordare concretă a activităţii de practică, în concordanţă cu exigenţele mediului de afaceri local, astfel încât studenţii să poată asimila cunoştinţe cât mai utile în legătură cu rolul economistului în contextul unei economii de piaţă reale”, a informat Anca Dodescu, decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice.
Subiecte de actualitate
Tematica workshopului a atins subiecte de actualitate pentru învăţământul economic universitar, cum ar fi: strategia 2010 a Facultăţii de Ştiinţe Economice cu privire la practica studenţilor, practica pentru programele de licenţă şi masterat, parteneriate cu organizaţii din UE referitoare la practica studenţilor, practica studenţilor economişti – din perspectiva angajatorului etc.
„Acest eveniment ne va permite să identificăm nevoile şi propunerile partenerilor noştri şi, pe această bază, să dezvoltăm acţiuni menite să îmbunătăţească activitatea de practică în acord cu conceptele şi modalităţile existente la nivel european. Un asemenea dialog reprezintă un instrument util de lucru capabil să conducă, într-o fază ulterioară, la promovarea unor proiecte care să asigure susţinerea financiară necesară desfăşurării unei activităţi de practică cât mai eficientă şi cât mai ancorată în relaţiile europene”, a completat conf. univ. dr. Ioana Pop Cohuţ, secretarul ştiinţific al Facultăţii de Ştiinţe Economice.
Crina Dobocan
Citiți principiile noastre de moderare aici!