Biroul de Presă al Universităţii din Oradea a informat marti, printr-un comunicat, că Facultatea de Ştiinţe Economice, prin Departamentul de Management – Marketing, a acordat, luni, titlul onorific de Doctor Honoris Causa al Universităţii din Oradea, universitarului Ovidiu Nicolescu, preşedinte al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) şi director al Centrului Naţional de Excelenţă pentru Studii de Management Comparat Internaţional.
Potrivit organizatorilor, evenimentul a făcut parte din manifestările pregătite pentru săptămâna 17-21 noiembrie, de către Facultatea de Ştiinţe Economice a UO, cu prilejul sărbătoririi în România, a Zilei economistului şi a Zilei profesorului de economie, celebrată anual pe 23 noiembrie, de către Asociaţia Generală a Economiştilor din România (AGER) şi Asociaţia Facultăţilor de Economie din România (AFER).
„Acest prilej ne-a oferit onoranta ocazie de a recunoaşte o personalitate de excepţie în domeniul economic, care prin competenţa şi reputaţia ştiinţifică, profesionalismul şi dăruirea în slujba ştiinţei economice, în general, şi a managementului, în special, prestigiul şi credibilitatea de care se bucură reprezintă un model de urmat pentru comunitatea noastră academică”, a transmis, printr-un comunicat de presă, conf. univ. dr. Adriana Giurgiu, ca decan al facultăţii gazdă.
Susţinător al RMGC…
Cum ziariştii nu au fost anunţaţi dinainte de festivitate, ca în cazul celorlalte decernări de DHC la Universitatea din Oradea, nu am avut ocazia să îl întrebăm pe prof. univ. dr. Ovidiu Nicolescu de actuala sa poziţie faţă de proiectul dorit de Gold Corporation la Roşia Montană.
Cert este că pe vremea când era profesor la Academia de Ştiinţe Economice, universitarul Ovidiu Nicolescu apărea şi în reclamele gen „Roşia Montană”.
De asemenea, pe site-ul www.rmgc.ro apar încă postate declaraţii ale acestuia. „Trebuie pus accent pe relansarea procesului investiţional. Singura direcţie majoră care poate să determine revigorarea sectorului de IMM-uri este intensificarea investiţiilor (…) Am convingerea că peste 1000 de IMM-uri vor beneficia direct şi indirect de proiectul Roşia Montană ” – prof. Ovidiu Nicolescu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România.
Ori chiar şi Facultatea pentru Protecţia Mediului din cadrul UO s-a aliniat altor facultăţi şi universităţi din ţară care au criticat proiectul RMGC.
Citiți principiile noastre de moderare aici!