În vederea distrugerii insectelor generatoare de disconfort – țânțari, muște etc. în faza de adult și larve,se vor execută prin tratament la sol lucrarări de dezinsecție (etapa a VII-a), în zonele publice, spații verzi și cursurile de apă de pe raza Municipiului Oradea.
Produsele ce urmează a fi folosite pentru activitatea de DEZINSECȚIE sunt:
– DETRAL SUPER – insecticid special conceput pentru combaterea țânțarilor adulți (inclusiv a speciei Aedes Albopictus, responsabilă pentru răspândirea virusului Zika).
– VECTOBAC WG – produs insecticid special conceput pentru combaterea țânțarilor aflați în stadiul de larvă. Produsele sunt avizate de Ministerul Sănătății – Comisia Națională a Produselor Biocide, fac parte din grupele Xi și Xn de toxicitate și se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană.
Produsele ce urmează a fi folosite pentru activitatea de tratamente fitosanitare castani sunt:
– CALYPSO 480 SC,
– AMISTAR XTRA 280 SC,
– NISSORUN 10 WP, produse specifice omologate de Ministerul Agriculturii.
Recomandăm populației să evite contactul insecticidului cu ochii. În caz de timp nefavorabil, lucrarea se va amâna pentru o perioadă imediat următoare, care se va comunica prin presă.
Trimite articolul
XTot in contrafaza !! Nici o data nu prindeti fazele sensibile din cicxlul evolutiv al daunatorilor sau bolilor ! Se face ca sa fie bifata actiunea.
Vine toamna si le rezolva pe toate, chiar si tantarii aia perilulosi !!
Pentru castanii chinuiti de larva miniera e ca si lumanarea la ….
Degeaba arunca banii pe tratamente la sol in parcuri! Tantarii sunt peste tot si, din pacate, sunt tot mai multi. Singura dezinsectie eficienta ar fi cea din avion, care mai nou e o utopie.
Trebuia sa inceapa din iunie, rusine.