Rezultatele obținute de absolvenții studiilor liceale la probele scrise ale examenului național de bacalaureat (sesiunea august – septembrie 2021) au fost afișate la 31 august 2021, în centrele de examen și pe site-ul dedicat.
[eadvert]
În județul Bihor, rata de promovare (absolvenți din promoția curentă și din promoțiile anterioare), înregistrată înainte de contestații, este de 27,03%.
Astfel, din totalul celor 1.010 candidați prezenți, au promovat 273, respectiv un procent de 27,03% (213 din promoția curentă – 30,30%, respectiv 60 din promoțiile anterioare – 19,54%). Niciun candidat nu a reușit să obțină media 10 la această etapă a examenului de maturitate.
„Din numărul total al celor reușiți, situația pe tranșe de medii este următoarea: 11 candidați au obținut medii între 8-8,99, 55 de candidați au avut medii între 7-7,99, iar 207 candidați au avut medii între 6-6,99.
Precizăm că procentul de promovare se calculează din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați”, a transmis inspectorul Florin Negruțiu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Bihor.
Reamintim că în județul Bihor, 1.202 candidaţi s-au înscris la a doua sesiune a examenului național de bacalaureat. Din totalul celor înscrişi, 810 candidați au provenit din promoţia 2020-2021, iar 392 de candidați din promoţiile anterioare. Au fost prezenți 1.010 candidați, 192 nu s-au prezentat, iar unul a fost eliminat.
Probele scrise s-au desfășurat în șapte de centre de examen: Colegiul Național „Mihai Eminescu” Oradea, Colegiul Tehnic „Traian Vuia” Oradea, Liceul Teoretic „Ady Endre” Oradea, Liceul Tehnologic „Horea” Marghita, Colegiul Tehnic Alexandru Roman” Aleșd, Colegiul Național „Teodor Neș” Salonta, Colegiul Național „Samuil Vulcan” Beiuș, iar pentru corectarea lucrărilor s-au organizat două centre zonale de evaluare.
Primele rezultate de la probele scrise au fost afișate în data de 31 august 2021, iar contestațiille s-au putut depune în ziua respectivă, în intervalul orar 12:00-18:00. Contestațiile se vor soluționa în perioada 1-3 septembrie 2021.
Rezultatele finale se vor afișa la data de 3 septembrie 2021.
Trimite articolul
XȘcoala românească exact asta face.
Se asigură că ne facem încălzirea în curtea pușcăriei :
Să asculți.
Să slujești.
Să nu gândești.
Capul unui adolescent care studiază în România la școala din cartier e ca o cameră de babă care strânge pungi, cutii, bibelouri, nu găsești niciodată nimic. Informația nu e structurată, ci doar acumulată.
O generație crescută cu rețelele sociale și cu telefonul mobil…. perfectă pentru înțepat și de muncit pe plantație cu masca.
-
Sau prea îndobitocită de influența unor rețele, ca să înțeleagă expresia: beneficiile depășesc cu mult riscurile.
-
Corect, e vorba de filmul “Rețeaua” cu Sandra Bullock.
-
Trebuie palmasi cât mai mulți în tara asta și în UE,la ce e bun bacul când poți face același lucru fără el adică nimic