Constructorii asigură Primăria că da. Restricțiile de străzi instituite în cascadă, de la o săptămână la alta, au dat peste cap cu totul viața cotidiană a orădenilor. Variantele de acces de la muncă la locuințe sunt în schimbare rapidă, străzi care erau accesibile acum o săptămână sunt fie închise din cauza lucrările, fie blocate de ambuteiaje.
[eadvert]
De miercuri, a intrat în vigoare restricția parțială de pe strada Mihai Viteazul, ca atare la colțul Parcului 1 Decembrie s-a instituit un nou micro-haos. Traficul dens colectat de pe Eroilor Deportați, adus din centru sau din Nufărul, se disipa odată cu deschiderea a două benzi lângă parc.
De miercuri, însă, Primăria a închis o bandă, la cererea celor de la Termoficare SA, care lucrează la înlocuirea rețelelor. Ca urmare, coloanele de mașini avansează atât de greu spre centru, încât deplasarea e mai rapidă pe jos sau cu bicicleta. De altfel, semafoarele de la intersecție au fost oprite, așa că accesul la intersecția cu Traian Moșoiu se derulează la mica negociere, în absența unui polițist rutierist.
De altfel, și în sens invers, dinspre centru spre Evreilor Deportați, mașinile avansează la fel de anevoios, din cauza slalomului la care sunt forțate. Restricția a fost instituită de comisia de circulație pentru perioada 16 – 23 august, „în zona intersecției str. Vasile Alecsandri – Parcul 1 Decembrie pentru realizarea lucrărilor la Magistrala 2 în cadrul reabilitării sistemului de termoficare Etapa III”.
Mai încolo, tot în centru, traficul pe strada Tudor Vladimirescu e restricționat la un sens respectiv o bandă. Se lucrează tot la rețeaua de termoficare, iar constructorii ar trebui să încheie și să se retragă de pe amplasament la începutul săptămânii viitoare, în 22 august, chiar. Pe Moșoiu lucrează PORR Construct, firma a blocat o bandă dar a mobilizat pe șantier utilaje grele, în ideea de a avansa cât mai rapid.
Termenul primit de Termoficare SA de la Primăria Oradea pentru încheierea acestor lucrări este septembrie 2023, până la începutul anului școlar. Directorul tehnic Sebastian Marchiș transmite, acum, că toate lucrările centrale își păstrează termenele asumate, iar la începutul anului școlar traficul ar urma să reintre în parametrii dinainte.
„Pe Moșoiu se va circula pe asfalt din 10 septembrie, poate doar pe primul strat”, spune el…
Trimite articolul
XTriasca zeul dezvoltarii Bolojan, vrem santiere, betoane, demolari, asta vrem noi oradenii
-
Comenteaza drogatul adica umila ta persoana.
-
pariez ca tu scrii cu amandoua nume
-
“Cea mai eficienta administratie din univers”.
Mda, la taxat si creat disconfort.
In rest da-i dreacu’ de cetateni, important e sa punem cat mai multe borduri.
Din anii 90 se tot schimba rețelele de apă și canalizare care nu se mai termina, se lucrează cu viteza melcului, cine supraveghează executarea lucrărilor în termen și de calitate, care nu se respecta niciodată.
-
Important e ca se face, cea mai din tara, Teleorman daca nu iti place
-
Adi13-bolnăvel, tu comentezi tu răspunzi
-
-
pariez ca din anii 90 faci baie si o sa mai faci