S-au mutat în Apuseni, fiindcă își doreau să trăiască altfel. Și așa au decis să investească în turism. Dincolo de antreprenoriat, e povestea lor de viață. Dina și Florin Tuns sunt orădeni, dar locul paradisiac ales pentru proiectul lor inedit este pe Valea Drăganului. The Secret Land e un loc intim, desprins parcă din povești, în care se integrează perfect Căsuța Albastră și Căsuța Mexicană, două căsuțe făcute parcă din turtă dulce.
[eadvert]
„Este un loc în care este bine să mergi doar cu oameni dragi, prieteni buni, pentru că în Valea Drăganului toate sfârşesc, invariabil, prin a-ţi fi dragi. Peisajul nu-ţi taie respiraţia, așa cum se întâmplă de obicei, ci ţi-o aşează la loc”, spun orădenii. În acest minisat de vacanță, turiştii vor avea parte de relaxare, dar ei pot pescui, pot face baie în râul din apropiere, pot face drumeţii pe jos sau cu bicicleta, dar şi exerciţii în aer liber. De asemenea, pot juca baschet sau ping-pong. Proiectul celor doi orădeni a început de doi ani, dar în mintea lor, acesta a prins contur cu mai mult timp în urmă. Era scopul care să-i motiveze să se întoarcă în țară, iar locul era așa cum și l-au imaginat: munte, apă şi iarbă verde, vibrație pozitivă. Conceptul e unul menit să ofere detoxifiere digitală şi tehnologică. De aceea televizoarele lipsesc intenționat, iar wi-fi se oferă doar la cerere.
“Dincolo de a închiria o cameră de hotel, o pensiune, noi vrem să oferim această experienţă turistică a casei bunicilor: rustic, multă apă, munte şi pădure. A fost o decizie responsabilă această investiție. Timpul trece şi reuşim să ne bucurăm prea puţin de perioada asta a vieţii. Am zis că pentru noi e foarte important să trăim, să ne bucurăm de fiecare zi, de fiecare clipă“, au spus Dina şi Florin Tuns pentru zf.ro. Iar proiectul începe să fie atractiv nu doar pentru turiștii din apropiere, ci și pentru turişti din Bucureşti, Constanţa sau Braşov, Iași, Craiova. Prima reacție a celor care le calcă pragul e că e un loc de vis. Aici timpul pare că stă în loc, are alte valențe.
Dina și Florin Tuns nu și-au făcut calcule referitoare la încasări, la ce venituri ar trebui să le aducă în viitor satul de vacanță, ca să le permită un trai decent. Ei afirmă că deocamdată sunt în faza în care încearcă să înțeleagă care sunt așteptările turiștilor, ce vor turiștii, să se plieze pe dorințele lor. Porțile s-au deschis abia anul trecut, iar ei și-au propus ca în primii doi ani să fie focusați pe înţelegerea businessului şi a nevoilor exprimate de oaspeţii lor. De exemplu, la sugestia unor turiști, au transformat magazia într-o moară. Vor ca investiția lor să crească organic. Florin Tuns consideră că titlul de antreprenori în turism este deocamdată mult spus pentru ei, întrucât încă învaţă să managerieze un business în acest domeniu. Experienţa pe care o trăiesc în prezent este una plăcută, chiar dacă există şi multe provocări.
Tinerii antreprenori își propun să mai renoveze două căsuțe, una dintre ele urmând a fi gata anul viitor, dacă totul merge conform planului. Dina și Florin locuiesc chiar în casa pe care acum o renovează, fiind astfel dedicați 100% proiectului lor. Cea mai mare provocare a fost să găsească oameni care să-i ajute să materializeze conceptul, lucrările lor au nevoie de foarte multă migală, timp și energie. Așa că încearcă să facă ei totul. Pereții sunt din piatră de râu cu elemente de lut, e foarte mult lemn în construcție, mobilierul e sculptat din lemn de cireș, căsuțele sunt acoperite cu stuf și paie. JB – V.B.
Foto: Viewtopia
Citiți principiile noastre de moderare aici!