Iubirea în diferite ipostaze, trecută prin răsturnări comice de situaţie, cam aşa s-ar putea rezuma povestea spectacolului „Floare de cactus” de Pierre Barillet şi Pierre Grédy pusă în scenă la Teatrul Regina Maria de Daniel Vulcu în scenografia Florinei Vasilatos.
Comedia, care se înscrie în zona teatrului de bulevard, porneşte de la o sinucidere ratată pentru un stomatolog fustangiu căruia îi este teamă să se implice într-o relaţie serioasă, luându-şi ca paravan o soţie şi trei copii inventaţi. Cu mult umor şi dezinvoltură, minciunile se succed într-un tăvălug de neoprit, liantul fiind momentele muzicale în care acordeonul lui Alin Răsădean, absolvent al Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima”, aminteşte de Parisul anilor ’50. Actorii orădeni, având deja o serie de spectacole muzicale în repertoriu, se joacă nu doar cu personajele ci şi cu vocile antrenate de Lăcrimioara Deac, profesor de canto muzică ușoară la Școala de Arte „Francisc Hubic” şi coregrafia realizată de Dimény Levente, actor la Teatrul Szigligeti Oradea, regizor și coregraf.
Avem pe scenă dentistul parizian îndrăgostit (Răzvan Vicoveanu), dar care nu ratează orice ocazie se iveşte ca să calce strâmb, încâlcindu-se în propria pânză de minciuni, tinerica zvăpăiată dar cu principii (Georgia Cărpărin) care-i dă de furcă doctorului, asistenta serioasă ca un sergent şi conştiincioasă (Lucia Rogoz), care ascunde în fapt o femeie frumoasă, dornică de a fi apreciată, şi vecinul de 20 de ani (George Dometi), săritor, plin de energie şi fără inhibiţii, un prieten la nevoie.
Completează tabloul clienţii dentistului: Norbert (Alexandru Rusu), un beţiv şturlubatic care evită pe cât posibil să-şi plătească facturile, doamna Durand-Bénéchol (Gabriela Codrea), o apariţie spumoasă şi fermecătoare, şi Cochet (Daniel Vulcu), trecut de a doua tinereţe, însurat dar cu pretenţii de crai. Apare şi „Primăvara lui Boticelli” (Anca Sigmirean), o prezenţă vulcanică în postura prietenei lui Norbert.
Discretă, apărând subtil în momentele muzicale, e femeia de serviciu (Adeline Tripa), martorul tăcut al evenimentelor complicate. La capitolul figuraţie se încriu şi Nicolae Segărceanu, Cristian Segărceanu, Cristian Domide, Sorin Mudura, Argentina Fodor.
Un spectacol relaxant, de la care pleci cu zâmbetul pe buze. Următoarele reprezentaţii vor fi joi, 5 octombrie, şi duminică , 29 octombrie, ambele de la ora 19:00, în Sala Mare.
[eadvert]
Citiți principiile noastre de moderare aici!