Accidentul s-a produs pe Drumul Național 1, în localitatea Tinăud, unde, un bărbat de 52 de ani, din municipiul Ploiești, județul Prahova, în timp ce conducea un TIR înspre Oradea, a lovit o insulă de calmare a traficului rutier, a pătruns pe sensul opus de circulație și a lovit frontal un alt autotren cu semiremorcă, condus, înspre Cluj – Napoca, de un bărbat de 40 de ani, din localitatea Borșa, județul Maramureș. În urma accidentului rutier, maramureșeanul a suferit leziuni, care, din păcate, i-au provocat decesul, în timp ce era transportat la spital. În urma testării cu aparatul etilotest, șoferul de 52 de ani care a lovit insula prezenta o concentrație alcoolică de 0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat. Potrivit Omniasig, aceasta a fost și cea mai mare despăgubire RCA achitată în primul semestru din acest an, în valoare de aproximativ 880.000 lei.
Tot pentru un accident, produs de această dată în județul Bacău, a fost achitată suma de aproximativ 850.000 lei. Vorbim despre un accident în care șoferul unei autoutilitare a pierdut controlul volanului într-o curbă foarte periculoasă, a pătruns pe contrasens și s-a ciocnit cu un tir, provocând vătămarea corporală a șoferului autoutilitarei și a celor doi pasageri, dintre care unul a decedat ulterior la spital.
De asemenea, cea de-a treia poziție este ocupată de o despăgubire de 770.000 lei, plătită în urma unui accident din București, soldat cu vătămări corporale. Șoferul autoturismului vinovat circula pe banda a doua a bulevardului, nu a oprit la trecerea de pietoni, deși pe banda întâi era deja oprită o autoutilitară, a lovit un pieton minor și apoi și un autoturism care traversa regulamentar intersecția de după trecerea de pietoni.
Incendiile rămân principala cauză pentru cele mai mari despăgubiri plătite pe Property și Asigurări de locuință
Totodată, cea mai mare despăgubire plătită a fost de aproximativ 19,5 milioane de lei, pe linia Property, se arată într-un comunicat transmis de Omniasig Vienna Insurance Group, notează Agerpres.
Aceasta a fost achitată în urma unui incendiu la o hală de producție și la nivelul utilajelor aferente. A doua cea mai mare despăgubire plătită pe această linie a fost de aproximativ 3,3 milioane lei, achitată în urma unui incendiu la un utilaj de reciclare deșeuri. Locul al treilea este ocupat de o despăgubire de aproximativ 3 milioane lei, plătită pentru un incendiu tot la o hala de producție și la utilajele ce conțin liniile de fabricație.
Primele trei despăgubiri ca valoare de pe linia Asigurărilor de locuințe au fost cauzate de incendii în diferite județe din țară. Cea mai mare despăgubire plătită s-a ridicat la aproximativ 670.000 lei în județul Harghita, urmată de o despăgubire de circa 590.000 lei în Blaj, pe locul trei fiind una de aproximativ 280.000 lei, în Ilfov.
Pe linia CASCO, cea mai mare despăgubire din primul semestru al anului a fost de aproximativ 670.000 lei, plătită în urma unei viituri provocate de ploile torențiale care au afectat o automacara. Pe locul al doilea se află o despăgubire de circa 560.000 lei, achitată pentru o autoutilitară care a luat foc de la motor în timpul deplasării. A treia despăgubire, de peste 530.000 lei, a fost plătită în urma unui accident în care un TIR a acroșat o autoutilitară și s-a răsturnat în afara carosabilului.
Asigurarea de răspundere civilă: despăgubire de peste două milioane de lei
Pe linia Asigurărilor de călătorie, cea mai mare despăgubire a fost de aproximativ 120.000 lei, achitată pentru costurile de spitalizare și tratament în cazul unei persoane ce a suferit un accident vascular în Turcia.
A doua despăgubire din acest top este de circa 110.000 lei și a fost plătită pentru costurile medicale și de spitalizare pentru un asigurat care a suferit un traumatism la piciorul stâng într-un accident la schi în Italia. Pe a treia poziție se află o despăgubire de aproximativ 77.000 lei, plătită pentru costurile aferente unei intervenții chirurgicale pentru fractură deplasată claviculară stângă de gradul III, rezultată dintr-un accident la schi, tot în Italia.
Pe linia Asigurărilor de răspundere civilă, cea mai mare despăgubire a fost de aproximativ 2,4 milioane lei, achitată în urma unei explozii cauzate de o acumulare de gaze din rețea, explozie care a afectat o locuință. A doua despăgubire din acest top este de circa 1,4 milioane lei și a fost plătită în baza unei acoperiri pentru răspundere generală. Pe a treia poziție se află o despăgubire de aproximativ 980.000 lei, plătită pentru prejudicii referitoare la un proiect al asiguratului.
Citiți principiile noastre de moderare aici!