În cadrul etapei internaţionale a proiectului naţional „Podul prieteniei”, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr.1 din Oradea a desfășurat mai multe activități ce au implicat lucrări de desen, pictură, colaj, toate efectuate de copii și lucrări virtuale destinate profesorilor, de la 44 de unități de învățământ din țară, dar și din străinătate.
„Astăzi (miercuri, 26 mai n.r.) se desfășoară etapa internațională din cadrul proiectului Podul Prieteniei, care este un proiect național cu participare internațională inclus în calendarul activităților educative și aprobat de Minister. Acțiunile proiectului se desfășoară pe trei secțiuni: două destinate elevilor și una destinată profesorilor. Spre deosebire de datele anterioare de această dată avem și participanți internaționali. Copiii au participat cu mare plăcere, iar lucrările lor sunt expuse aici în sala festivă a CSEI Nr.1 pentru a fi jurizate”, ne-a declarat prof. Elena Erdeli, cooronatoarea proiectului.
Printre activitățile derulate în cadrul proiectului s-au numărat: concursul de desene și picturi (72 de lucrări), concursul de colaje (38 de lucrări) și concursul de lucrări virtuale, secţiune destinată profesorilor (22 lucrări). La activitate au participat un număr total de 132 de lucrări. Elevii şi profesorii au realizat lucrări pe tema: Peisaj de natură din România și Europa. Participanţii la concurs sunt elevi şi profesori de la instituţii de învăţământ special şi înstituţii de învăţămât de masă din ţară, dar și din Turcia (3 şcoli), și câte o unitate de învățământ din Italia, Marea Britanie, Polonia, Macedonia şi Bulgaria.
Toate lucrările participante au fost jurizate pe ciclu de învăţământ, categoria special sau învăţământ de masă iar participanţii au primit diplome de participare. Proiectul concurs „Podul prieteniei” (Friendship bridge) este un proiect naţional cu participare internaţională inclus în CAEN al Ministerului Ministerului Educației, în domeniul cultural artistic și arte vizuale.
„Mulţumim tuturor partenerilor de proiect pentru participare şi implicare şi nu în ultimul rând mulţumim sponsorilor şi colegilor bine intenţionaţi care au sprijinit realizarea activităţilor propuse”, a mai spus Elena Erdeli, prof. coordonator al proiectului și director adjunct al CSEI Nr.1 din Oradea.
Citiți principiile noastre de moderare aici!