„Am pornit în noul an cu multă speranță, cu un guvern PNL hotărât să schimbe fața României prin reforme în domeniile cheie ale economiei, învățământului, sănătății și transporturilor. Pandemia de COVID-19 a obligat însă, atât Guvernul, cât și Parlamentul, să-și adapteze prioritățile, astfel că sănătatea românilor și desfășurarea activităților de orice fel, în condiții de siguranță sanitară, a devenit principalul obiectiv al ultimelor luni”, transmite Cherecheș, arătând că a participat „în această perioadă, la dezbaterea unor proiecte importante de legi, prin care erau adoptate ordonanțele de guvern, emise pentru a răspunde necesităților apărute”, dar și la „dezbaterea unor legi populiste, care presupuneau un efort bugetar deosebit, fără studii de impact, propuse ori susținute de PSD, doar pentru a pune noi poveri pe umerii Guvernului care, oricum, a avut de luptat cu efectele pandemiei”. Politiciana susține că guvernul liberal a ținut „sub control situația, atâta vreme cât a avut pârghiile necesare. Măsurile bune, luate la timp, au reușit să evite o aglomerare a sistemului sanitar, contaminarea în masă a românilor și un număr ridicat de decese”.
Ambrozia, poluarea industrială
Deputata a început sesiunea parlamentară cu o inițiativă de modificare a Legii de combatere a ambroziei, pentru ca legea aflată în vigoare să fie mai funcțională.
[eadvert]
„În urmă cu doi ani, am început să atrag atenția asupra unui pericol de contaminare majoră pe care-l reprezintă cele două batale de reziduuri petroliere de pe raza comunei Derna și am depus o mulțime de memorii la câteva ministere, pentru a găsi soluția optimă pentru ecologizarea acestora. Din păcate, răspunsurile primite de la guvernul PSD au fost mereu vagi, comisie după comisie analizând situația și atât. Am reluat în acest an seria consultărilor la ministere și la Administrația Fondului de Mediu și încep să se întrezărească soluții, chiar dacă procesul nu este deloc simplu ori ieftin. Pe raza județului Bihor, mai sunt câteva situri contaminate, pe lângă aceste batale, iar preocuparea mea este să găsim o soluție potrivită pentru ecologizarea lor”, se arată în comunicatul semnat de Florica Cherecheș.
Stimulent
Altă lege cu care se mândrește liberala este cea care introduce stimulentul de 100 lei pe lună, „în vederea participării la grădiniță a copiilor proveniți din familii care beneficiază de alocație pentru susținerea familiei, sau care au părinții absenți”.
Tot în sprijinul copiilor, a celor care nu se pot conecta la „Școala de acasă” din lipsa dispozitivelor sau a conexiunii la internet, Cherecheș spune că s-a alăturat „eforturilor Guvernului și inițiativelor private, de a le furniza acestor copii cele necesare continuării cursurilor online, și am dăruit 10 tablete conectate la internet pentru tot atâția elevi proveniți din familii cu mijloace limitate, din nordul județului Bihor”.
Vizită de lucru
„La începutul lunii februarie, împreună cu alți trei colegi din comisia de învățământ, am efectuat o vizită de lucru în Finlanda, pentru a observa sistemul lor de învățământ și a prelua bunele lor practici în învățământul profesional”, mai zice comunicatul, arătând că, dată fiind apropierea alegerilor locale, activitatea deputatului se va muta mai mult în teritoriu.
Trimite articolul
XE greu cu mască.
Era mai ușor fără mască.
Cu banana.