În deschidere, gazda lansării de carte, prof. univ. dr. habil. Florica Orțan, a anunțat că evenimentul își propune să fie un răspuns la „contextul educațional, marcat de provocări complexe, în care cadrele didactice, cercetătorii și decidenții sunt chemați să răspundă nevoilor unor societăți în continuă schimbare”. Directorul DPPD și-a exprimat speranța că întâlnirea organizată de Universitatea din Oradea „va fi un spațiu de reflecție, schimb de idei și creare a unor noi legături profesionale”.
Prorectorul, prof. univ. dr. habil. Livia Bandici i-a elogiat pe cei doi invitați speciali ai lansării de carte, părinții colecției „Sinteze de Pedagogie”, prof. univ. dr. habil. Ion Albulescu și prof. univ. dr. habil. Horațiu Catalano, „cadre didactice cu o vastă experiență academică și managerială”.
„Ne-am gândit să venim în întâmpinarea unor nevoi ale dascălilor, legate de imediatul evoluției lor profesionale, și atunci am pornit la elaborarea unor volume de sinteză, care să acopere tematica examenelor legate de cariera didactică, de la învățământul preșcolar, până la liceu”, a explicat prof. univ. dr. habil. Ion Albulescu.
Colegul său, prof. univ. dr. habil. Horațiu Catalano a precizat că seria „Sinteze de Pedagogie” s-a născut în aprilie 2019, adunând până astăzi 15 volume și 90 de autori.
„Educația timpurie și învățământul primar sunt temelia unei piramide educaționale care își are vârful în sistemul universitar”, consideră prof. univ. dr. habil. Horațiu Catalano.
Citiți principiile noastre de moderare aici!