Denisa Vlad a jucat la Casablanca în psihodrama „Camera de hotel’’. Ea nu se află la prima colaborare cu instituţia teatrală din Deva. Teatrul de Artă Deva a fost selecţionat şi a participat în premieră la a 27-a ediţie a Festivalul Internaţional de Teatru Universitar Casablanca. “Evenimentul a avut loc sub înaltul patronaj al Maiestăţii Sale Regele Mohammed al VI-lea al Marocului şi este, probabil, cel mai important festival de profil din Africa”, explică Denisa Vlad. Actriţa, alături de echipa Teatrului de Artă din Deva a reprezentat România în deschiderea festivalului ca şi spectacol-model.
Tema: pshihodesign-ul
“Tema sau obligo-ul pe care l-au primit toţi participanţii este psihodesignul sau dimensiunea psihologică a teatrului şi tocmai aici, teatrul nostru excelează prin ultima sa producţie, psihodrama „Camera de hotel’’, de Constantin Cubleşan în regia prof.dr. Zoltan Schapira, psihodesignul fiind asigurat de dr.Olivia Costea, ambii cetăţeni suedezi de origine română. O surpriză plăcută pentru participanţi (din Egypt, Croaţia, Mexic, Germania, România, Sudan, Cehia Arabia Saudită, Grecia, Maroc etc.), dar şi pentru spectatori a fost recitalul colegei noastre solista Elena Lucaci, din repertoriul Mariei Tănase, recital care a încântat audienţa şi a lansat o avalanşă de întrebari despre ţara şi cultura noastră”, a explicat regizorul Mihai Panaitescu, directorul artistic al Teatrului de Artă Deva.
“Experienţa pe scenă la Casablanca a fost extraordinară. Marocul e altă lume, e exotic. Aşa cum spunea şi domnul Panaitescu, impresionant a fost impactul cultural ce a generat ruperea oricăror bariere între cultura noastră şi cea africană. Am avut, încă o dată, dacă mai era nevoie, demonstraţia faptului că, teatrul ca artă sincretică este un factor de progres, atât în sfera culturii, cât şi a socialului”, spune actriţa.
La festival a participat şi trupa Universităţii de Arte din Tg. Mureş, condusă de rectorul, prof. univ. dr. Sorin Crişan şi de decanul secţiei române prof. univ. dr. Oana Leahu, personalităţi ale teatrului românesc ce au ţinut conferinţe şi workshop-uri. Prezenţa artiştilor români la Casablanca s-a bucurat de suportul Excelenţei sale ambasadorul României în Maroc, doamna Simona Mariana Ioan.
După festival, pe adresavem deja cereri de colaborare din Grecia, Germania, Algeria, Mexic si Maroc.
Citiți principiile noastre de moderare aici!