Potrivit lui Radu Silaghi, directorul executiv al Asociației Firmelor Bihorene (AFB), în românia există în prezent peste 300 de food-truck-uri. AFB vine în întâmpinarea celor care doresc să învețe această meserie cu o demonstrație practică.
[eadvert]
„Învățământul profesional dual în domeniul HoReCa va fi promovat în centrul municipiului Oradea. Concret, elevii Colegiului Tehnic Mihai Viteazu vor participa la sesiuni de instruire practică pe două food-truck-uri locale, unul specializat în prepararea și servirea produselor la grătar, iar celălalt, în prepararea și servirea cafelei. Evenimentul se va desfășura în zilele de marți și miercuri, 6 și 7 iulie 2021, între orele 13:00 și 16:00, în Parcul 1 Decembrie, zona statui”, ne-a informat Radu Silaghi.
Sesiunile de instruire sunt organizate de Asociația Firmelor Bihorene și Centrul de Excelență în Învățământul Dual Bihor, în colaborare cu ManagEvent & D’ALE PORCULUI și WHIZ Caffee, deținătoarele a două food-truck-uri – prezente la multe evenimente.
„Elevilor li se va prezenta modul de funcționare a unui food-truck (de la conectarea acestuia la curent și apă, la caracteristicile dotărilor interioare), după care vor lucra efectiv în cele două bucătării mobile: vor pregăti cârnați și mititei la grătar și cafea, pe care le vor servi, sub formă de degustare, tuturor celor interesați. Totul se va desfășura în condiții de siguranță sanitar-veterinară”, a declarat directorul executiv al AFB.
Sunt așteptați să participe la aveniment și elevi de la școlile din județ, dar și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Bihor. „Vrem să arătăm copiilor și părinților că aceste meserii sunt de viitor”, a precizat Radu Silaghi.
Citiți principiile noastre de moderare aici!