La ședința de luni a Agenției de Dezvoltare Durabilă – structură coordonată de CJ Bihor – a fost prezentat ceea ce Biroul de Presă numeşte studiul de prefezabilitate al acestora. Cosmin Falub, preşedintele Ordinului Arhitecţilor Bihor, a prezentat o schiţă tehnică pentru acest tip de bazin.
Aceste bazine didactice (semiolimpice) ar urma să fie destinate școlilor pentru inițiere, iar după orele de înot ele vor putea fi deschise și pentru agrement. Funcționarea și întreținerea bazinelor va fi asigurată de către autoritățile locale, ele urmând să stabilească și prețul abonamentelor.
În urma studiului de prefezabilitate au rezultat și date cu privire la dimensiunile bazinelor, ele fiind de 25×12,5 m. Pentru amplasarea bazinelor, primăriile pun la dispoziția ADD terenuri de aproximativ 3.000 de metri păstraţi.
În următoarele două săptămâni urmează să fie verificate amplasamentele stabilite, după care se începe realizarea studiilor de fezabilitate. „Consiliul Județean, ca urmare a reacțiilor pozitive, a decis ca acest proiect să devină unul prioritar. Dorim să asigurăm condiții copiilor pentru practicarea sportului, dar și să sporim condițiile de confort pentru locuitorii orașelor bihorene”, afirmă preşedintele Pásztor Sándor.
Semiolimpic sau olimpic?!
În cadrul discuţiei de la CJ Bihor, primarul de Săcueni, Beres Csaba, s-a arătat interesat de posibilitatea ca aceste bazine să construite chiar la dimensiuni olimpice – cel puţin la Săcueni. Urmează de văzut care va fi şi cota de confinanţare pe care primăriile mai ambiţioase, precum Săcueniul, vor fi dispuse să o pună la bătaie pentru a avea un bazin nu semiolimpic, ci chiar la dimensiuni olimpice.
Citiți principiile noastre de moderare aici!