Festivalul a fost organizat în trei standuri mari: unul pentru fructe de mare, unul pentru baklavaua turcească şi unul pentru ciolan de porc.
Cel mai căutat a fost standul dulciurilor, „turkish delight”. Bakalvaua, fie că era baklavaua casei, Yncir, Sobiet sau Nartni se putea cumpăra la 6 lei/100 gr. Rulouri cu rodie şi fistik, trandafir, vanilie şi fistik, cu migdale şi ciocolată sau şofran şi fistik se găseau la 9 lei/100 gr, rahatul turcesc cu fistic, migdale, rodie, șofran sau trandafir se găsea tot la 9 lei/100 gr, dar puteai cumpăra şi plăcintă cu brânză de vaci, puţin sărată la 5 lei/100 gr, su boregi şi gozleme.
Un alt sortiment căutat a fost îngheţata unică în lume, Maraș Dondurma, la 5 lei globul. La nisip fierbea cafeaua turcească. Aşteptarea merita pentru o cană la 5 lei şi un gust unic.
La standul de fructe de mare oferta a fost destul de bogată: Paella – 30 lei/300 gr; Ref Fish – 39 lei/buc. 200 gr; Dorada 20 lei/buc. 200 gr; creveţi în sos de vin – 35 lei/220 gr; tentacule calamar în sos picant – 35 lei/220 gr; scoici în sos de vin alb – 25 lei/400 gr; carne midie în sos roşu picant – 25 lei/250 gr; homar 70 lei/buc; calamr pane – 25 lei/200 gr; midii pane – 25 lei/200 gr; creveţi pane- 30 lei/200 gr; pui de baltă – 35 lei/220 gr; Rapane – 30 lei/250 gr, toate preparate din produse congelate.
La standul pentru ciolan de porc te puteai înfrupta cu meniu ciolan (200 gr ciolan, 100 gr cartofi, 100 gr murături) – 30 lei sau cu meniu cârnaţi (150 gr cârnaţi, 100 gr cartofi, 100 gr murături) – 20 lei. După meniuri mergea o bere rece la pahar, la 5 lei sau sucuri.
Pe parcursul festivalului, la standuri se solicita purtarea măştii de protecţie, fiind marcate intrările şi ieşirile, spre a avita aglomeraţia. La fel, zona de mese era delimitată. Lume multă în cele trei zile ale Festivalului Mediteranean, în special spre seară, când se lăsa arşiţa zilei în favoarea umbrelor.
Trimite articolul
Xbaklavaua turcească este uneori atat de dulce incat nu poti sa o mananci ffind indulcita peste masura cu indulcitori mizerabili.
Mizerii cu nume turcesti dar care nu prea au legatura cu produsele lor cine a fost in Turcia a gustat si a vazut care e diferenta,dar aici prinde ori ce prostie nui stres.
-
Ai gustat produsele? Iti spun eu , că nu e diferență față de ce găsești in Turcia.Bineînțeles sunt si alte produse care nu le găsești în România. Mai mult, am arătat ce inseamna o porție de Iskender in Romania la un turc ce prepara mâncare la stradă si si-a dat ala pălmi când a văzut cat de mare e la noi
Ciolan de porc de mare banuiesc. Cel de uscat e haram.