Aceste jocuri vor aduce laolaltă celebrităţi internaţionale, demnitari, conducători de state şi lideri din domeniul educaţiei, sănătăţii, afacerilor şi sportului, toţi prezenţi pentru a celebra talentul și abilitățile persoanelor cu nevoi speciale, creând o noua viziune globală despre toleranță și acceptarea celuilalt, fapt ce va conduce la creearea unei lumi mai bune. Jocurile se vor desfașura în aceleași locații în care se vor desfășura și Jocurile Olimpice din 2018. „La acest eveniment de clasă mondială se va sărbători triumful spiritului uman şi curajul a peste 3300 de sportivi Special Olympics și antrenori din peste 112 ţări, care vor concura arătând lumii potenţialul nelimitat pe care-l au persoanele cu dizabilităţi intelectuale” precizează reprezentanţii S.O. România.
Locaţie şi participanţi
Jocurile se vor desfăşura între 29 ianuarie – 5 februarie 2013 în PyeongChang, Coreea de Sud, iar la eveniment vor lua parte 3300 de sportivi Special Olympics și antrenori din peste 112 ţări şi peste 15000 de familii, prieteni, voluntari și spectatori. Talentul si abilitățile sportivilor Special Olympics sunt menite să reamintească esența Jocurilor Mondiale: toți participanții sunt învingători în lupta lor pentru respect, unitate și o societate inclusivă. Sportivi din toate colțurile lumii se vor întrece la opt discipline sportive olimpice: schi alpin, schi fond, snowboard, snow shoeing (alergare pe zăpadă), patinaj viteză, patinaj artistic, hockei în sală și floor ball. România trimite la această competiţie 10 sportivi, care vor participa la schi alpin, schi fond și alergare pe zăpadă, însoţiţi şi susţinuţi de şase antrenori și doi conducători de delegație. Printre cei 10 olimpici români se numără şi multiplul medaliat la schi şi înot, în diverse competiţii interne şi internaţionale, băimăreanul Andrei Cupşa, care a ajuns, în doar câţiva ani, unul dintre cei mai buni sportivi români la competiţiile destinate persoanelor cu nevoi speciale.
Susţinerea sportivilor
Spiritul Special Olympics poate fi promovat de fiecare dintre noi! Participarea membrilor societăţii la evenimentele sportive organizate de Fundaţia Special Olympics din România, susţinerea activităţii sportivilor, a familiilor acestora şi a voluntarilor, toate acestea fac posibilă dezvoltarea acestei mişcări în România. Implicarea societăţii poate aduce în viaţa sportivilor noştri şi a familiilor lor, schimbarea benefică de care aceştia au nevoie. Oricine poate susține participarea echipei Special Olympics România la acest eveniment de clasă mondială – www.2013sopoc.org.
Citiți principiile noastre de moderare aici!