Amfitrionul evenimentului a fost domnul Govoreanu iar maestrul de ceremonii a fost binecunoscutul sommelier Marian Timofti care a sustinut si degustarea, fiind reprezentantul Domeniului Coroanei Segarcea la acest gen de evenimente. Invitatii, oameni de afaceri oradeni, au fost aproximativ 30 la numar si de data aceasta au venit neinsotiti de doamne, seara fiind dedicata vinului cat si domniilor lor.
Domnul Timofti si-a inceput discursul cu istoricul Cramei de la Segarcea, care dateaza din 1884 cand Carol I ii pune bazele in urma primirii in administratie a celor 12 domenii regale de la I.C Bratianu, unul din cele 12 domenii urmand a fi destinat viticulturii si devenind pe la 1900 Administratia Domeniului Coroanei, nume care se pastreaza si azi. A fost prezentata Crama Domeniului Coroanei Segarcea in stadiul in care se afla in acest moment, vinurile ce se produc acolo cat si performantele internationale atinse in perioada 2009-2011 de acestea la concursurile la care au participat dar si metoda corecta de servire a unui vin.
Degustarea in sine a constat in 4 vinuri bine alese: Feteasca Alba sec, Chardonnay sec baricat, Pinot Noir si Merlot, vinuri care au fost foarte corect asociate cu 4 retete culinare delicioase realizate de maestrul bucatar al restaurantului Olive.
Seara s-a incheiat cu o demonstratie inedita realizata de domnul Timofti, asa numita tehnica de sabrare ce consta in decapitarea unei sticle de spumant printr-o singura lovitura de sabie desprinzandu-se gura sticlei cu dop cu tot, tehnica folosita in Franta de husarii lui Napoleon inca de prin secolul XIX, demonstratie care a avut si un success exceptional in randul invitatilor evenimentului.
Citiți principiile noastre de moderare aici!