Potrivit unui articol publicat de Adevărul.ro, acest obicei nu doar că aduce bucurie, dar are și beneficii semnificative pentru starea noastră de spirit.
Un studiu publicat în „The Journal of Environmental Psychology” arată că persoanele care își decorează casa mai devreme pentru sărbători sunt mai fericite, mai relaxate și mai prietenoase. Atmosfera de Crăciun ajută la reducerea anxietății, a stresului și a negativității. În plus, această fericire devine contagioasă, contribuind la apropierea de familie și la solidaritatea cu cei din jur.
Psihanalistul Steve McKeown explică faptul că decorațiunile de Crăciun aduc aminte de momentele magice ale copilăriei, fiind „o ancoră către amintiri pline de emoție și magie.” Psihologul Deborah Serani, citat de „Glamour”, menționează că decorarea bradului de Crăciun stimulează producția de dopamină, hormonul fericirii. Luminile, culorile strălucitoare și amintirile din copilărie sunt factori care contribuie la acest efect pozitiv asupra stării de bine.
Asociația americană a pomilor de Crăciun încurajează consumatorii să-și împodobească casele mai devreme, pentru a beneficia de un impuls pozitiv înainte de sărbători. Un sondaj realizat anul trecut a arătat că majoritatea americanilor doresc să înceapă decorarea mai devreme, reflectând o tendință globală de a prelungi magia sărbătorilor.
Prin urmare, dacă simțiți deja chemarea să decorați bradul și să aduceți spiritul Crăciunului în casă, nu ezitați!
Târgul de Crăciun revine la Oradea în două locații! Vezi unde și când se vor deschide porțile magice
Trimite articolul
Xda, dom`le, așa zic experșii cei experți fix în asta, sigur nu au nicio treabă cu disperarea magazinelor de a vinde cât mai repede, din iulie, dacă se poate. auziți, eu îs expert în fericire și vă zic că cel mai bine e să nu dați jos decorurile tot anul. și așa nici nu trebuie cumpărate altele, anul următor.