Astfel, a fost dispusă încetarea mandatelor a doi șefi din parchetele bihorene ca urmare a numirii acestora la DIICOT, dar și prelungirea mandatelor a doi judecători la șefia unor secții din instanțele locale.
[eadvert]
Cu aceeași ocazie, a fost dispusă eliberarea din funcție a unui judecător de supraveghere a privării de libertate la Penitenciarul Oradea, care a cerut ieșirea la pensie.
Dintr-o funcție de conducere, la DIICOT
Cei doi procurori în cazul cărora CSM a dispus încetarea mandatului începând cu data de 15 noiembrie sunt Miriam Mihai și Dumitru Vlad Bradea. Cea dintâi a ocupat până acum funcţia de prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, în timp ce procurorul Bradea a condus Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea.
Așa cum Jurnal bihorean și Bihon au mai scris, cei doi magistrați au fost numiți ca procurori în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, în urma unui interviu organizat în acest scop la jumătatea lunii octombrie 2023.
Șefi cu delegare și pensionare după 25 de ani de magistratură
Judecătorii din Consiliul Superior al Magistraturii au fost de acord cu prelungirea delegării judecătorului Olimpiu Daniel Berindei în funcția de președinte al Secției penale și pentru cauze cu minori a Curții de Apel Oradea, începând cu 24 noiembrie, dar nu mai mult de șase luni. Magistratul conduce această secție din 2021, delegarea fiindu-i prelungită o dată la șase luni.
Cu 16 ani de vechime în magistratură, judecătorul Berindei a activat între 2009 și 2014 la Judecătoria Oradea, după care timp de un an s-a mutat la Tribunalul Timis. În 2015 s-a transferat la Tribunalul Bihor, unde a fost delegat, în luna octombrie a aceluiași an, ca șef al Secției penale.
Anul următor a devenit judecător la Curtea de Apel Oradea, fiind delegat la conducerea Secției penale a instanței. În 2018 a fost numit în această funcție, pe care a continuat să o ocupe și ulterior, în baza unor delegări.
Tot cu delegare pe șase luni judecătoarea Ana Melinda Drob va rămâne în funcția de președintă a Secției civile din Judecătoria Oradea. Magistratul a absolvit în 2012 Facultatea de Drept din Oradea, iar după ce a urmat cursurile Institutului Național al Magistraturii, a fost stagiară la Judecătoria Roșiorii de Vede, iar din 2018 activează la instanța similară din Oradea.
Judecătoria din reședința Bihorului rămâne, însă, fără un magistrat, după ce Ioan Marian Racolța, desemnat judecător de supraveghere a privării de libertate la Penitenciarul Oradea și Centrul de Reținere și Arestare preventivă din cadrul Poliției Bihor a cerut să iasă la pensie. Acesta a absolvit Facultatea de Drept din Oradea (promoția 1997), iar un an mai târziu a fost numit ca stagiar la Marghita. Între 1999 și 2007 a fost judecător în Aleșd, iar în ultimii 16 ani a activat la Judecătoria din Oradea., având în prezent grad de judecător de curte de apel.
Adjuncta Parchetului Bihor și șeful Parchetului Oradea au trecut la DIICOT
Citiți principiile noastre de moderare aici!