O întâlnire de neratat, una pentru care elevii din Diosog vor fi invidiați. O întâlnire cu o campioană națională, europeană, mondială și olimpică la scrimă. Adică cu Ana-Maria Brânză, sportiva care își face debutul literar cu o carte pentru copii: „En Garde! Fetița cu masca tricoloră”. Pe 25 februarie, în cadrul unei donații de carte organizate de Asociația Curtea Veche pentru elevii Școlii Gimnaziale nr. 1 din Diosig, campioana se va afla printre copii. „Evenimentul are loc începând cu ora 12:15, cu sprijinul Agroind Cauaceu, Azomureș și Sports HUB, și include un discurs motivațional despre educația prin sport și lectură, o demonstrație de scrimă și autografe pentru cei 150 de elevi ai instituției școlare”, spune Valentina Roman, director executiv la Asociația Curtea Veche.
„Am ajuns campioană datorită ambiţiei şi a oamenilor din jurul meu. Acum e momentul să fiu eu însămi unul dintre acei oameni pentru alţi copii care se visează campioni. Iar campioni găsim în orice domeniu, nu doar în sport”, a spus multipla campioană Ana-Maria Brânză. Cartea este o poveste de suflet despre pasiune, ambiție, sport și vise îndrăznețe care devin realitate. „En Garde!”, un concept editorial de Alina Bâltâc, cu ilustrații de Gabi Toma, spune povestea ascensiunii uneia dintre sportivele de seamă ale României. Volumul, apărut la Curtea Veche Publishing, dedicat copiilor cu vârste între 8 și 12 ani, reface drumul străbătut de Ana de la fetița poznașă, cu genunchii veșnic juliți, căreia toți cei dragi îi spuneau Brânzica, la Ana, sportiva de elită, care reprezintă România cu cinste la competițiile internaționale și își dorește să participe și la Jocurile Olimpice din 2020.
Acțiunea de la Diosig face parte dintr-un proiect amplu, în cadrul programului național de lectură „Cărțile copilăriei”, inițiat de Asociația Curtea Veche și desfășurat în comunitățile agricole în parteneriat cu Azomureș, cel mai important producător de îngrășăminte minerale din România. Din 2014, Asociația Curtea Veche oferă cărți, dotează biblioteci școlare, organizează cluburi de lectură și ateliere NARATIV în localitățile unde agricultura reprezintă poate singura șansă la un viitor mai bun. „Antreprenori locali, precum domnul Dan Corbuț, din partea Agroind Cauaceu, au înțeles efectele negative pe care le poate avea lipsa educației în comunitate și susțin activ inițiativa”, se arată într-un comunicat remis de Asociația Curtea Veche. Nu este pentru prima dată când copiii din Diosig se bucură de un asemenea eveniment: ei au fost gazdele Principelui Nicolae al României, care le-a dus „Cărțile copilăriei”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!