La deschidere, în sala festivă, au vorbit în fața audienței prof. univ. dr. Valentin Mirișan, decanul Facultății de Drept, conf. univ. dr. Cristian Miheș, directorul Departamentului de Drept și Științe Administrative din cadrul Universității din Oradea, conf. univ. dr. Diana Cârmaciu, prodecanul Facultății de Drept, lect. univ. dr. Oana Mihăilă, îndrumătorul de an al bobocilor, și președintele Asociației Europene a Studenților la Drept (ELSA) Oradea, Nina Dudaș.
Pe un ton hazliu, decanul Valentin Mirișan le-a explicat bobocilor ce înseamnă să fii student la Facultatea de Drept, iar conferențiarul Cristian Miheș a prezentat șefii de catedre, profesorii de curs și de seminar. Miheș a mai dat informații cu privire la structura anului universitar, la materiile opționale. El a subliniat, de asemenea, importanța participării la cursuri și a studiului.
„Ați ales o facultate grea. Ați ales să fiți membri într-un parteneriat de patru ani, sau trei ani pentru cei de la specializarea Administrație Publică. Un parteneriat care, uneori, va fi destul de dificil de dus mai departe, pentru că în cadrul Științelor Juridice și Administrative, cantitatea de materie pe care va trebui să o citiți, învățați și înțelegeți de-a lungul studiilor este impresionantă. Mai departe, vă va fi foarte greu să vă angajați într-o profesie dacă nu ați parcurs cu temeinicie această materie, dată fiind duritatea examenelor de intrare în profesie. De aceea, vă atrag atenția că dacă v-ați angajat pe acest drum, fiți hotărâți și mergeți mai departe. Dacă nu sunteți siguri, veți întâmpina obstacole. Noi suntem în fața dumneavoastră pentru a vă ajuta ca să depășiți obstacolele și să mergeți cât mai departe pe drumul pe care l-ați ales”, a spus conferențiarul Cristian Miheș.
Sprijin necondiționat
Și prodecanul Diana Cârmaciu le-a urat bun venit studenților și i-a încurajat să se implice în tot ceea ce înseamnă activități extracurriculare. Totodată, ea i-a îndemnat să se bucure de studenție și i-a asigurat că ei, profesorii, le sunt alături în acest drum spre devenirea lor.
„Ușa noastră rămâne deschisă atât ca profesori, dar mai ales ca îndrumători. Vă vom ajuta să vă descoperiți dorințele și pe marginea acestora să vă construiți viitorul”, a asigurat prodecanul Diana Cârmaciu.
La rândul său, Oana Mihăilă le-a promis tinerilor că pe perioada studiilor le va fi precum o mamă – „o mamă de facultate”. Ea a evidenţiat importanța comunicării în relația dintre profesori și studenți, subliniind că se pregătesc pentru o carieră importantă, foarte necesară pentru societatea românească. Aceasta le-a mai amintit şi de răspunderea care vine pe măsura așteptărilor pe care toți le au de la ei.
„Voi sunteți cei aleși. Probabil, venind aici, ați și vizualizat unde veți fi și ce veți fi peste trei sau patru ani, așa că știți ce vreți. Important e să nu vă dezamăgiți pe voi. Noi avem mari așteptări de la voi. Dreptul, ca facultate, a fost una de elită. Astfel că trebuie să aveți ambiție și voință ca să ajungeți exact acolo unde doriți voi”, le-a spus îndrumătoarea de an „bobocilor”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!