„Proiectul îşi propune cultivarea dorinţei de cunoaştere a mediului apropiat şi de responsabilizare pentru protejarea lui. Activităţile cuprinse în calendar pun în evidenţă aspectele practice, stimulează interesul pentru învăţarea eficientă, dezvoltă creativitatea, inteligenţa. În acest fel, elevii vor lupta pentru un mediu sănătos”, a spus prof. Mariana Lucaci, coordonatoarea acestui proiect.
În proiect au fost implicate şcoli, licee şi grădiniţe din cinci judeţe ale ţării. Acestea şi-au exprimat dorinţa să rămână, şi în acest an, parteneri în proiect.
La finalul proiectului, se va realiza auxiliarul „Insectele – De vorbă cu florile”. Acesta va fi un suport util pentru educatoare şi învăţători, dar şi pentru părinţi.
„Proiectul iniţiat de liceul nostru oferă şi educă atitudini de investigare, de căutare şi descoperire, de vizionare a unor proiecţii însoţite de explicaţii ştiinţifice. Auxiliarul, de asemenea, va cuprinde informaţii şi curiozităţi, creaţii literare realizate de copii şi modele de compoziţii plastice – lucrări premiate în cadrul concursurilor din cadrul proiectului”, a explicat Mariana Trofin, managerul de proiect. Echipa de proiect este alcătuită din înv. Emilia Huza, director Maria-Adriana Bunea, prof. Mariana Lucaci şi prof. Mariana Trofin.
Crina Dobocan
Citiți principiile noastre de moderare aici!