Expoziţii permanente: „Biserici în palat – cercetări arheologice în Palatul Princiar”; Istoria Pâinii; Istoria fotografiei orădene; „Magazinul Mixt”; „Copilăria în Epoca de Aur”; Memorialul „Rezistență și represiune în Bihor”; Expoziţia Monumente în mișcare – „Depersonalisation”, a artistului Cătălin Bădărău. Expoziţia Episcopiei Greco-Catolice de Oradea – File de istorie; Expoziţia Bisericii Reformate Oradea; Expoziţia Episcopiei Romano-Catolice de Oradea; Memorialul „Rezistență și represiune în Bihor”.
Expoziții temporare: expoziția „Bronzuri romane din nord-vestul provinciei Dacia Porolissensis”; Expoziția „Dacii de la munte. Dacii de la câmpie” – piese provenite din săpături arheologice efectuate în aşezări dacice definitorii secolelor I î.Hr. – I d.Hr; Expoziţia „Renaştere prin restaurare” – piese aerheologice restaurate în Laboratorul Muzeului Oraşului Oradea; Expoziția „Puncte de vedere. Stereofotografii din timpul Primului Război Mondial”. Imaginile prezintă tabăra Antantei, a Puterilor Centrale și viața civililor și vor fi vizionate cu ochelari speciali în 3D (expoziție nouă); expoziția personală de pictură naivă Mihai Dascălu (expoziție nouă); expoziția „Drumul bihorenilor la Cetatea Unirii” – obiecte personale și fotografii ale unor bihoreni participanți la Marea Adunare de la Alba Iulia; expoziția „Făuritorii Marii Uniri” cuprinde documente istorice şi piese personale, precum și documente inedite care prezintă aspecte referitoare atât la Primul Război Mondial, cât și la momentul Decembrie 1918, presă etc; expoziţia „Colecţionari orădeni. Obiecte din colecţia privată a artistului Gheorghe Costea”, ceasuri, obiecte bisericeşti, litografii; expoziția „Dicționarul care prinde viață” este organizată cu ocazia sărbătoririi a 100 de ani de la naşterea poetului Weöres Sándor și îmbină elementele tradiţionale ale unei expoziţii literare cu cele mai moderne jocuri lingvistice interactive specifice mass-media; „Decenii de indiferenţă. Cetatea Oradea, din pragul colapsului la măreţia de odinioară”, expoziţie fotografică cu etapele reabilitării Palatului Princiar şi a clădirilor adiacente; expoziția de artă fotografică „100 de ani împreună”: cuprinde 72 de fotografii care prezintă tradițiile populare românești, maghiare, germane, evreiești, rome, slovace, ucrainene, turcești și sârbești).
Program de vizitare: marţi-duminică, între orele 10:00-18:00. Accesul ultimilor vizitatori se face până la ora 17:20. Luni este închis.
Citiți principiile noastre de moderare aici!