Universitatea Oradea dă luni, 11 iulie, startul concursului de admitere în facultăţi. Admiterea la Universitatea Oradea se susţine în două sesiuni: una în luna iulie, iar cealaltă, în luna septembrie. Pentru sesiunea din iulie candidaţii se pot înscrie în perioada 11 – 23 iulie. Pentru eventualele locuri rămase neocupate în sesiunea iulie, se va organiza o nouă sesiune de admitere în luna septembrie.
În perioada 25 – 28 iulie, se vor susţine probele la programele de studii la care se organizează probe de concurs. Rezultatele vor fi afişate în perioada 25 – 30 iulie. Universitatea Oradea pune la dispoziţia candidaţilor 5324 de locuri. Dintre acestea 1653 sunt locuri bugetate (30 de locuri bugetate fiind pentru romi).
„Am scos la concurs cu 200 de locuri mai puţin decât capacitatea maximă de şcolarizare”, a spus rectorul Cornel Antal.
Temeri
La fel ca toţi rectorii universităţilor din ţară, acesta se teme că locurile nu se vor completa, datorită procentului slab de promovabilitate la bacalaureat în Bihor.
„Curba demografică şi criza economică au fost resimţite din plin anii trecuţi de Universitatea Oradea. În acest an vine şi problema bacalaureatului. Vom vedea cum vom gestiona situaţia. Sunt convins că în vară numărul candidaţilor va fi mai mic, însă sperăm ca lucrurile să se schimbe în sesiunea din toamnă. Contăm şi pe absolvenţii care nu s-au înscris anul trecut la facultate”, a spus Cornel Antal.
Taxe la Univesitatea Oradea
Taxa de înscriere la concursul de admitere este de 150 de lei, iar taxa de înmatriculare, de 80 de lei. Tot 150 de lei vor plăti şi studenţii care vor depune contestaţii. Studenţii străini vor avea de plătit şi o taxă de 150 de euro pentru procesarea dosarului.
De aceste taxe vor fi scutiţi orfanii de ambii părinţi, cei aflaţi în centrele de plasament sau case de tip familial, cei ai căror părinţi sunt angajaţi ai Universităţii din Oradea şi cei care au părinţi cadre didactice. Pentru a beneficia de aceste scutiri de taxe de înscriere la concursul de admitere candidaţii nu trebuie să depăşească vârsta de 25 de ani. Metodologia organizării şi desfăşurării concursului de admitere pentru anul universitar 2011 – 2012 poate fi consultată pe site-ul Universităţii din Oradea (www.uoradea.ro). De asemenea, în fiecare facultate şi departament se va organiza panoul admiterii, la care vor fi afişate informaţii privind structura facultăţii sau departamentului, cifra de şcolarizare pentru fiecare domeniu de licenţă, lista probelor şi a manualelor pentru concurs – acolo unde este cazul, normele de înscriere şi de desfăşurare a concursului.
C.D.
Universitatea Oradea a crescut in ochii ARACIS
Rectorii se tem de Bac sever
Legea lui Filip vine la Senat
Citiți principiile noastre de moderare aici!