„Pe 13 aprilie 2020, scriitorul, traducătorul și medicul C.D. Zeletin, ar fi împlinit 85 de ani. În 2015, la împlinirea vârstei de 80 de ani, Florian Chelu Madeva i-a dăruit Volumul I de Sonete Muzicale Italiene, întrucât în urma unei frumoase prietenii, traducătorul i-a permis muzicianului să se folosească de traducerile sale în limba română, precum: pleiada italiană și toate cele 76 de sonete ale lui Michelangelo Buonarroti. Traducătorul lui Michelangelo, C.D. Zeletin, a trecut la cele veșnice chiar în ziua de 18 Februarie 2020, exact în aceeași dată cu marele sculptor, pe care l-a tradus, doar că autorul Capelei Sixtine a trecut la cele veșnice în 1564”, explică Alexandrina Chelu. Recitalul a avut o audiență mare. Privind partea bună a acestei situații, pe internet publicul poate fi din orice colț al țării sau al globului, așadar suntem mult mai conectați”, explică Alexandrina Chelu. Protagoniști evenimentului au fost Alexandrina și Florian Chelu, care au reușit să vină cu informații noi din poeți italieni, alături de Michelangelo fiind: Veronica Franco, Gaspara Stampa, Tullia dAragona, Compiuta Danzella Fiorentina, Louise Labe etc.
De asemenea, de Paști, întreaga familie s-a reunit acasă, într-o grădină în plină amenajare, pentru a oferi publicului o spectaculoasă trecere în revistă a Sistemului Tipologic al Colindei Românești, în care s-au prezentat toate cele 10 tipuri de colindă: protocolară, cosmogonică, profesională, familială, a flăcăului și a fetei, a curții domenști, colinda filosofică, religioasă, baladă și cântec. Interpretul principal în proiectul colindei a fost Iuliana Băican Chelu, care este cunoscută și ca interpretă de muzică populară. Familia Chelu era cunoscută la nivel național, chiar și de membrii Casei Regale a României pentru atelierul în care se fabricau steaguri. Alexandria și mama ei iuliana au ales să se adapteze situației și în ceea ce privește producția în atelier.
În ce privește susținerea financiară și posibilitatea de supraviețuire, afacerea cu drapele a celor două membre ale familiei, mamă-fiică, Iuliana și Alexandrina, s-a reprofilat, începând producția de măști sau costume, în funcție de nevoile care au existat în rândul spitalelor, instituțiilor, firmelor în activitate . „Din fericire, această producție a oferit șansa societății comerciale să supraviețuiască, să nu intre în șomaj tehnic angajații și toate cheltuielile și dările la stat să fie plătite. Nu a fost o muncă ușoară, nici plăcută, dar a fost nevoie de interesul fiecărui angajat să se gândească la binele firmei, dar și al oamenilor care s-au bucurat de posibilitatea de a-și achiziționa, pentru o minimă protecție măcar, măști de bumbac, reutilizabile. Spiritul rămâne viu, e crezul nostru în această perioadă”, spune Alexandrina. Iar pentru cei care își doresc măști tricolore, Alexandrina vine cu o ofertă în aceste zile, cu măști cu dublu strat.
Trimite articolul
Xo comanda de 260 mii buc. pt. Oradea urgent !!!
da, păpușă, așa se face! umple steagul de muci, de flegme și de boli și după aia îl arunci la coș, că e de unică folosință. așa cum funar făcea tomberoane tricolore, ca să arunci gunoiul în steag. pe bune, mă, voi nu știți ce e aia context? bine că faceți hîrtie4 de cur cu steag și gaură pe fiecare pătrățel.
încă o dată, pentru proști: de ce credeți voi că mizeria asta nu e profanare a simbolurilor naționale, mă, patrioții lui pește prăjit?
-
adevaraaat !