Acestea sunt coordonatele carierei spectaculoase a bihoreanului Dorin Hirțe, care își evaluează munca în inginerie artificială derulată într-o hală din Nojorid la 5 milioane de euro. Antreprenorul de 40 de ani crede că e programat genetic pentru invenții. El și-a descoperit această pasiune în copilărie, când a dezmembrat un radio primit de la bunicul său, pentru a asculta muzică într-un fel de boxă făcută dintr-o cutie de pantofi, în care a pus difuzorul radioului.
[eadvert]
Cu Alfred, primul android creat în România, Dorin Hirțe a încercat să obțină 1,5 milioane de euro din partea oamenilor de afaceri care finanțează business-uri în emisiunea „Imperiul leilor”, de la PROTV. Dorin Hirțe are un doctorat în inteligență artificială și s-a făcut cunoscut pentru mâna bionică, după ce în străinătate a realizat recuzită pentru filme chiar la Hollywood.
Proprietar al unei firme de automatizări industriale, Dorin Hirțe a încercat să-i convingă pe milionarii din juriul emisiunii să-i finanțeze ideea de a realiza o armată de androizi, adică 350 de bucăți cu scopul de a-i închiria ulterior cu 750 de euro pe lună fiecare pentru firme care ar dori să înlocuiască interacțiunea dintre un angajat și clienți cu interacțiunea acestora cu un android. Dorin Hirțe spune că a vândut o variantă a lui Alfred cu 65.000 de euro.
Inventatorul nu a putut însă să convingă că Alfred merită să fie replicat, după ce a încercat în urmă cu puțin timp să-i pună un dispozitiv IA- inteligență artificială și „a ieșit ceva dezastru”. În concluzie, Alfred nu gândește, el poate răspunde la comenzi și la întrebările care îi sunt puse în limba română, deoarece e conceput pe suportul unei baze de date cu răspunsuri posibile.
El poate să realizeze traduceri în timp real, să trimită e-mailuri, dar e inferior lui Siri. Dorin Hirțe a contracarat atunci când i s-au adus argumente că există pe piață roboți mai ieftini asemenea lui Alfred, ba chiar că poți cumpăra o boxă Google Assistant. Bihoreanul spune însă că se poate vorbi cu Alfred ca de la om la om din perspectiva înălțimii, că nu se asemănă cu roboții de mici dimensiuni care dau senzația de jucării, dar a admis că „dacă vrei să vorbești cu o boxă, vorbești cu o boxă”.
În schimb, angajatul Alfred poate lucra 24 de ore, nu cere pauză și nici concediu, nu trebuie să-l plătești și nu e capricios. Acestea sunt argumente pe care Dragoș Petrescu le ia în calcul pentru a rezolva criza de personal în restaurantele sale, luând în calcul să închirieze androizi. Acesta ar putea fi și viitorul lui Alfred.
Trimite articolul
Xaceasta emisiune in Romania este o gluma comparativ cu originalele, dar trebuie luat in considerare ca Romania nu este Marea Britanie, Canada sau SUA. acolo domeniile IT, inteligenta artificiala, tehnologie, etc sunt intelese, stimulate si luate serios in calcul. de aici se deduce simplu ca cercetarea, dezvoltarea dau impulsul in economie dar cu un sistem de invatamant solid ca baza de plecare. acest imperiu al leilor este la nivelul de cafenele, dulceata, “sa tesem frumos”, nimic serios si de viitor, iar in ultimul timp apar tot felul de “cunoscuti” stiuti sau sub acoperire a acestor lei.
Deci a facut o copie inferioara la suprapret. Singura compensatie e ca are o carcasa mai mare. Doar nu asteptati inventii originale din tara plagiatorilor?
Bullshit. Primul android din Romania a fost facut la Birtin!
Vai de capul lui cu tinicheaua lui cu tot! S.a facut de kko