Micuții au parcurs cu succes provocările care le-au testat atenția, reflexele, dar și munca în echipă.
„În interiorul autobuzului cu configurație de navetă spațială, copiii au fost încântați să cucerească galaxii necunoscute, fiindu-le testate cunoștințele despre natură și despre obiceiurile pozitive pe care și le-au format deja în cadrul Centrului. Unindu-și forțele pentru a depăși obstacolele întâlnite și pentru a-și folosi entuziasmul în scopuri bune, aceștia și-au împletit cunoștințele ca niște piese de puzzle colorate”, explică reprezentanții Direcției de Asistență Socială Oradea.
Această experiență a fost un prilej de a încuraja comportamente sociale pozitive precum proactivitatea și empatia, dar și de a dezvolta abilitățile de comunicare ale copiilor, totul în vederea educației ecologice – reducerea risipei alimentare și protejarea resurselor vitale.
Seria activităților desfășurate în cadrul Programului „Sănătatea mea” continuă
În continuarea programului „Sănătatea mea”, destinat copiilor din comunități marginalizate din Oradea, Centrul de Zi a găzduit o întâlnire specială cu dr. Sabău Anca, medic primar neonatolog specializat în pediatrie. Copiii au descoperit ce sunt virusurile, cum se transmit și care sunt cele mai eficiente metode de prevenire a îmbolnăvirilor în sezonul rece.
Prin explicații accesibile și ateliere interactive, medicul le-a oferit sfaturi despre igiena corectă și importanța acesteia pentru sănătatea lor. La final, fiecare copil a primit un set de creioane colorate pentru a-și continua jurnalul „Sănătatea mea”, iar în semn de recunoștință, aceștia i-au oferit doamnei doctor un ornament creat chiar de ei.
Citiți principiile noastre de moderare aici!