Astfel, miercuri, cei 249 de candidați, fără nici un absent s-au așezat în bănci încă de la ora 9:00 așteptând instructajul și începerea examenului la proba scrisă. Testele au fost sub formă de tip grilă și au durat două ore, de la ora 10:00 la 12:00. Imediat după examen s-a trecut la corectarea lucrărilor, pe baza unui șablon.
Punctajul minim pe care candidații trebuiau să-l obțină fiind de 35 de puncte. Pe holuri se discuta faptul că proba scrisă nu va fi una ușoară pentru candidați. În cazul candidaților care au optat pentru obținerea postului de director s-au director adjunct la mai multe unități de învățământ, și care au trecut examenul, aceștia vor trebui să se hotărască pe loc pentru care unitate optează. Cei care nu vor lua examenul nu vor mai rămâne în funcție.
O situație ingrată ar apărea în cazul în care actualii directori, participanți la concurs, nu ar lua examenul. În această situație aceștia ar urma să se întoarcă la catedră, luând locul suplinitorilor. În consecință aceștia ar pierde orele și nu știu ce se va întâmpla cu ei și unde vor preda.
În cazul unităților de învățământ la care nu s-a înscris nici un candidat pentru funcția de director sau director adjunct, cei aflați în postul repsectiv nu vor mai rămâne în funcție, urmând ca Inspectoratul Școlar Județean să numească alți directori în locul acestora .
Următoarele două probe, evaluarea CV-ului și interviul se vor desfășura începând cu 17 octombrie și va încheia în 17 noiembrie.
Citiți principiile noastre de moderare aici!