A fost jurnalist în Oradea, la Radio Transilvania şi Gazeta de Oradea. Apoi, a luat calea Clujului, pentru a lucra la Look TV, în vremelnicul trust media al lui Arpad Paszkany, fostul patron al clubului CFR Cluj. A lăsat Cluj-Napoca şi s-a întors la Oradea, pentru a se „înrola” în oastea lui Traian Băsescu, implicându-se în politică, prin Mişcarea Populară. A ajuns repede unul dintre liderii Partidului Mişcarea Populară (PMP) Bihor, fiind secretar general. Conflictele lui preşedintele filialei, Marton Attila, l-au făcut pe Meze să demisioneze din funcţia avută, iar ulterior PMP l-a exclus din partid! Marton şi foştii colegi de partid l-au acuzat pe Meze de o conduită imorală, etichetă pe care acesta a refuzat-o, însă a evitat să intre într-o polemică publică prelungită cu aceştia. Faptul fusese consumat. Însă, între jurnalism şi politică, de cinci ani încoace Daniel Meze practică yoga. Şi practică cu atâta devoţiune această cale spirituală, încât la doar 31 de ani a ajuns instructor yoga.
Iniţial, a făcut cursuri yoga la o sală de fitness din Piaţa Nucetului, iar acum speră că a făcut un pas în faţă, inaugurând miercuri un nou curs de yoga, la sala de fitness din Lotus Center. „Lotus Yoga Studio – Balancing Body, Mind & Spirit” – scrie pe uşa de intrare a sălii în care Meze îşi ţine cursurile. Înăuntru, o podea roşie, iar pe pereţi, de jur împrejur oglinzi. Imagini şi inscripţii de natură să-i inspire pe „elevii” lui Meze. Daniel Meze e bucuros că la prima şedinţă au participat 15 persoane. Ca urmare, săptămânal, miercuri, de la ora 19, la Lotus este yoga, pentru o oră şi jumătate! În alte seri, aceeaşi sală este ocupată pentru alte exerciţii de fitness sau arte marţiale, precum krav-maga.
Yoga, în toate
Daniel Meze este dispus să vorbească despre yoga ore în şir. „Yoga, ca şi cale spirituală sau practică psiho-mentală şi fiziologică are misiunea de a face o persoană conştientă de ea însăşi. A trezi omul din ignoranţă şi din starea de animal social în care se complace. Exerciţiile yoghine denumite şi asane, alături de meditaţie, tehnicile de respiraţie, alimentaţia vegetariană, codul moral şi etic (non-violenţa, a nu fura, a nu ucide, a nu minţi, etc.) sunt componentele de bază ale acestei „căi” multimilenare”, spune el, arătând că inclusiv principiile creştine se regăsesc în yoga, cea care precede creştinismul. „Când eram mici, în clasele I-V, la orele de educaţie fizică şi sport am făcut fără să ne dăm seama o serie de exerciţii de gimnastică care sunt de fapt exerciţii yoghine – asane. Acste exerciţii le facem inconştient şi în orice sală de sport, arte marţiale sau fitness. Astfel toţi dintre noi cred că am stat de-a lungul timpului în una dintre posturile numite: lumânare, cumpănă, stând pe cap, stând în mâini, „stând turceşte”, podul, roata, triunghiul, plugul, vaporul, etc.”, ne conştientizează Meze, arătând că prin calea spirituală promovată prin yoga se fac inclusiv exerciţii de respiraţie, se poate ajunge la o alimentaţie sănătoasă, fără alimente grele, eventual fără carne şi alte alimente de provenienţă animală şi, nu mai puţin important, se poate armoniza viaţa sexuală în cuplu.
Citiți principiile noastre de moderare aici!