Aceasta în contextul în care Dan Diaconescu a fost condamnat pentru că l-a şantajat pe Ion Moţ cu ameninţarea că îl va da pe postul de televiziune cu afacerile suspecte cu terenuri.
Ori, între timp, Ion Moţ a fost condamnat de Curtea de Apel Oradea pentru luare de mită în schimbul acordării de avize care să servească unui orădean la înscrierea unor terenuri de 250 de hectare în CF.
Potrivit procurorilor DNA Oradea, în perioada aprilie – iulie 2013, primarul Moţ a acceptat promisiunea de a primi 40.000 euro, de la un denunţător, cu titlu de mită. Iar pe 12 iulie 2013, primarul Moţ a primit de la denunţător suma de 10.000 de euro, reprezentând o a treia tranșă din suma de bani acceptată anterior şi, cu această ocazie, procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.
Instanţa de fond, Tribunalul Bihor, l-a condamnat pe Moţ la doi ani şi patru luni de închisoare cu suspendare, precum şi interzicerea dreptului de a mai deţine o funcţie publică pentru doi ani de zile. Însă sentinţa a fost atacată la Curtea de Apel Oradea, iar aici pedeapsa primarului s-a redus la doi ani de închisoare cu suspendare. Mai mult, judecătorii Curţii de Apel Oradea au decis suspendarea tuturor pedepselor complementare, inclusiv suspendarea dreptului de a fi primar. După această sentinţă practic prefectul Aradului a fost obligat să-l repună pe Ion Florin Moţ în funcţie, astfel că a devenit singurul primar din România care are la activ o condamnare pentru corupţie.
Citiți principiile noastre de moderare aici!