Juriul condus de preşedintele Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din România, Ştefan Bercea, a apreciat „la maximum” supa-cremă de peşte, tocăniţa de berbecuţ şi prăjitura cu prune pregătite de bihoreni.
Echipa „AFB – D’ale porcului”, formată din Nicolae Pop, Radu Silaghi, Ioan Covaci, Ciprian Urs, Babics Laszlo şi Mihai Pop – a dominat concursul gastronomic organizat de Silviu Zetea, cel mai cunoscut pălincar din România. Supa-cremă de peşte, tocăniţa de berbecuţ şi prăjitura cu prune pregătite de bihoreni s-au epuizat înainte ca restul concurenţilor să se dezmeticească.
„Din cauza pestei porcine africane, ne-am reorientat. Am gătit oaie şi peşte, fără să uităm de motivul întâlnirii noastre, prunele. Ne bucurăm că mâncarea noastră, făcută după reţete culese din Bihor, a fost pe placul tuturor”, a declarat Nicolae Pop, directorul festivalului „D’ale porcului”. „Firmele bihorene au fost la înălţime, de acestă dată, şi în ceea ce priveşte cultura gastronomică. E un început, vom duce mai departe tradiţia gătitului tradiţional bihorean”, a spus şi Radu Silaghi, directorul AFB.
Câştigătorii concursului promit că produsele premiate se vor regăsi printre specialităţile pe care festivalul „D’ale porcului” le pregăteşte, alături de alte surprize, pentru luna noiembrie a acestui an, care va avea loc la Oradea.
Citiți principiile noastre de moderare aici!