„Ne aflăm la începutul unui nou an şcolar, cuprinşi de dorinţa acumulării de noi cunoştinţe, un an în care cei mici pot urca o primă treaptă spre lumina conoaşterii, iar cei mari vor urca noi trepte spre cultură, spre cunoaştere. Rezultatele obţinute de şcoala noastră în anul şcolar trecut sunt cea mai bună dovadă a strădaniei profesorilor şi elevilor. Astfel, în anul şcolar 2012-2013, Şcoala Gimnazială Dacia a obţinut 1450 de premii la diferite olimpiade şi concursuri. De asemenea, 10 elevi au participat la 11 discipline a olimpiadelor naţionale”, a precizat Florian Hava, directorul Şcolii Dacia la festivitatea de deschidere a noului an şcolar. După festivitate, copiii s-au îndreptat spre clase alături de doamnele învăţătoare.
Abordare inedită
Elevii clasei I A de la Şcoala Gimnazială Dacia au primit de la învăţătoarea Amalia Ciorba un „kit de supravieţuire pentru clasa I”. Acest kit conţine un creion ascuţit care să le aducă aminte celor celor mici că au o minte ascuţită, şi un creion colorat care să coloreze fiecare zi pentru a fi mai senină. Radiera, aflată şi ea în kit, îi învaţă pe copii că toată lumea face greşeli, e în regulă să se mai facă şi greşeli deoarece din ele se învaţă şi nu o să se mai repete.
Cu scobitoarea aflată în set trebuie culese doar calităţile celor din jur, cu buretele să se absoarbă noile cunoştinţe, agrafa de hârtie să îi ţină strânşi la loc pe toţi, şerveţelele să le aducă aminte că pot fi de folos cuiva care plânge, oferindu-le ajutorul. Steluţa din kit le spune micilor şcolari că fiecare străluceşte în felul său iar plasturele, că sentimentele se rănesc uşor şi trebuie să aibă grijă pentru că nu se pot aplica plasturi pentru a vindeca rana. Ciocolata, ultima dar nu cea din urmă, aflată în kit-ul de supravieţuire, trebuie să le îndulcească viaţa. Cu aceste lucruri, consideră doamna Amalia Ciorba, că trebuie să fie dotaţi micii şcolari în suflet şi în minte pe parcursul anului şi al vieţii, ca să le fie mai uşor.
Examene şi performanţe
Dacă cei din clasele O şi I mai au încă timp pentru păpuşi şi jucării, elevii de clasa a IV-a vor trebui să se pregătească serios pentru examenele de evaluare de la final de an. Începând cu acest an şcolar, elevii din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a sunt supuşi unor teste menite să-i pregătească pentru examenul din clasa a VIII-a. În această notă le-a vorbit şi doamna învăţătoare Mia Floruţ elevilor din clasa a IV-a D. Doamna e sigură că prichindeii pe care i-a văzut crescând şi evoluând de la piticii din clasa I la copiii care bat la poarta adolescenţei vot avea rezultate tot atât de bune ca şi la olimpiadele şi concursurile şcolare. Elevii pregătiţi de doamna Floruţ sunt nu numai printre cei mai buni din şcoală, dar şi în judeţ. Matematicienii clasei Vladimir Cuc şi Patric Ghânţe sunt doar două exemple dintr-o listă lungă de olimpici. Tot ca noutate, copiii şi părinţii au semnat azi şi regulamentul prin care se angajează să onoreze blazonul şcolii şi în afara orelor de curs.
Citiți principiile noastre de moderare aici!