Zeci de orădeni au s-au oprit la Cortul Terapeutic, pentru a afla mai multe despre psihoterapie şi despre dezvoltare personală.
Cortul Terapeutic constituie o campanie de responsabilizare și informare socială despre importanța psihoterapiei. Inițiativa a fost demarată în 2018, de către un grup de psihoterapeuți români, voluntari ai Asociației Enable Emotions.
„Prin acestă campanie pe care o derulam în mai multe oraşe ale ţării, dorim a face bine acelei categorii de oameni care nu este defavorizată social, care nu are nicio boală fizică gravă, care nu cere niciodată ajutor pentru că are responsabilități, care nu spune ce simte, pentru că inteligența emoțională era un concept exotic acum zece ani. Vrem ca oamenii să ştie că dacă mergi la psiholog, nu înseamnă că ești nebun”, ne-a spus Alexandru Bușilă, preşedintele Asociației Enable Emotions.
Terapia este cu atât mai necesară cu cât aproape 2 milioane de români suferă de depresie, foarte puțini dintre ei au încredere în terapeuți și încă și mai puțini le cer ajutorul acestora, la nevoie. Iar în 2020, din nefericire, statisticile arată că depresia va fi prima cauză de incapacitate de muncă.
După Cortul Terapeutic, Asociaţia Enable Emotions îşi propune să demareze un nou proiect: Şcoala Vieţii. Dedicat adolescenţilor cu vârsta cuprinsă între 14 şi 19 ani, programul va avea două etape.
Prima etapă va cuprinde dezvoltarea personală, iar cea de-a doua orientarea profesională şi vocaţională. Cursurile vor fi, de data aceasta, gratuite.
Citiți principiile noastre de moderare aici!