La fel, 125 de asistenţi au făcut curs de perfecţionare în domeniul acordării primului ajutor medical din domeniul ginecologiei, iar anul acesta urmează ca 40 de medici de la SAJ să se perfecţioneze în domeniul ginecologiei.
Dacă în ultimii patru ani nu li s-a cumpărat niciun articol de vestimentaţie, după cum spune managerul SAJ Bh, în ultimul an, de când conduce acest serviciu de prespital, angajaţii SAJ Bh au primit fiecare câte două tricouri, doi pantaloni, o pereche de bocanci şi câte o geacă polar.
Împărţirea echipajelor pe ture se face în funcţie de sezon, de perioadele din an. În această vreme, sunt 6 – 8 echipaje pe o tură, dar vara, sau de exemplu de sărbători, se organizează câte 14 – 15 echipaje pe fiecare tură, informează managerul Pintea.
Voluntari testaţi
Efectivele Ambulanţei Bihor se măresc între timp cu voluntari. În afara pregătirii în masă a populaţiei, pe bază de programare, în zi de sâmbătă, bihorenii care doresc să facă voluntariat la SAJ Bihor trebuie să urmeze un curs de circa trei luni, plin de testări. Din prima tură de voluntari (60 la număr) sunt stabili în prestarea orelor de voluntariat 45.
Acum, dintr-un total de 245 de persoane doritoare să facă voluntariat la Ambulanţa Bihor, au rămas, după primul test 120. Aceştia au parcurs un prim modul de pregătire, au dat test aplicat pe care l-au trecut toţi. Acum ei se pregătesc nemţeşte cu patru formatori de marcă (dr. Emil Boţcău, dr. Liciniu Venter, as. Crina Ungur, aș Adrian Caciora) din SAJ Bihor la al doilea modul, după care vor da iar test.
Ambulanţa Bihor îşi sporeşte efectivul şi îl perfecţionează
În final, vor fi selectaţi, tot prin examen, doar 50 de voluntari, care vor avea permisiunea de a ajuta echipajele SAJ Bihor. Managerul apreciază că dintre cei 50 de oameni care vor trece cu brio examenul final, vor rămâne dedicaţi trup şi suflet vreo 30 de oameni în activitatea de voluntariat.
Citiți principiile noastre de moderare aici!