Fundația Casa de Meserii a Constructorilor, alături de partenerii săi, Asociația Română a Antreprenorilor în Construcții, Federaţia Generală a Sindicatelor „Familia” și Comitetul Sectorial în Construcții, au lansat miercuri la Oradea proiectul „PICAS te angajează în construcții” proiect co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
Proiectul se desfășoară pe o perioadă de 18 luni, obiectivul general fiind creșterea gradului de ocupare și profesionalizare a forței de muncă din sectorul de construcții, pentru șomerii interesați să muncească în acest domeniu, în sensul corectării dezechilibrelor existente pe piața muncii.
Cursuri
Prin intermediul celor patru centre PICAS ce funcționează la Oradea, București, Iași şi Galați 650 de șomeri vor beneficia gratuit de informare și consiliere profesională, 90% dintre aceștia urmând cursuri de inițiere, calificare, recalificare, perfecționare sau specializare. În plus, șomerii vor beneficia de servicii de mediere, vor participa la târguri de locuri de muncă dedicate exclusiv sectorului de construcții și vor fi recomandați în vederea angajării la agenții economici parteneri.
„Proiectul are adresabilitate în cinci regiuni de dezvoltare după cum urmează: Nord-Vest (Bihor, Cluj, Sălaj, Satu-Mare), București-Ilfov, Nord-Est (Iași, Vaslui, Bacău, Suceava), Sud-Munteania (Argeș, Dâmbovița,Giurgiu, Prahova), Sud-Est (Galați, Brăila, Buzău, Vrancea)”, a precizat Simion Ilie, managerul de proiect.
Pentru o mediere cât mai eficientă a relației dintre persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă și agenții economici, proiectul utilizează www.picas.ro portalul de recrutare dedicat exclusiv sectorului de construcții.
Din grupul ţintă al proiectului fac parte atât şomeri de peste 45 de ani, şomeri tineri dar şi şomeri de lungă durată.
Astfel, în cadrul acestui proiect sunt planificate să se desfăşoare cursuri pentru: sudor electric, lucrător finisor pentru construcţii, dulgher-tâmplar-parchetar, fierar betonist-montator prefabricate, zidar-pietrar-tencuitor, instalator instalaţii tehnico sanitare şi de gaze. Vor fi organizate cursuri şi pentru manager de proiect- acesta fiind singurul curs pentru care sunt necesare studii superioare, montator faţade şi pereţi cortină, izolator hidrofug, constructor montator de structuri metalice, montator pereţi şi plafoane de ghips carton şi lucrător comercial. De asemenea, vor fi organizate şi cursuri de iniţiere în limbile engleză, franceză şi germană.
Cursanţii, spun organizatorii, vor fi răsplătiţi şi cu premii în bani.
Citiți principiile noastre de moderare aici!