Programul este certificat de Ministerul Muncii, Familiei şi Protectiei Sociale şi Ministerul Educaţiei, Cercetarii şi Inovării.
In ultimii ani, apare tot mai stringenta nevoia ca orice proiect, din orice domeniu, sa fie infaptuit dupa reguli cat mai clare si dupa o metodologie unitara. In consecinta, este nevoie de aplicarea metodelor si tehnicilor specifice managementului proiectelor, cu atat mai mult cu cat vorbim de implementarea proiectelor finantate cu bani europeni, care trebuie sa respecte criterii clare de transparenta si legalitate.
Legea nr. 339 din 3 decembrie 2007 privind promovarea aplicarii strategiilor de management de proiect la nivelul unitatilor administrativ-teritoriale judetene si locale, face referire la faptul ca proiectele derulate de autoritatile publice locale, institutiile si serviciile publice de sub autoritatea sau subordinea acestora vor utiliza metodologii de management de proiect adecvate fiecarei categorii de proiecte care se deruleaza cu bani publici si cu cofinantare din partea unor organisme financiare terte.
In practica, aceste autoritati si institutii vor fi nevoite sa creeze departamente specializate si sa incadreze specialisti pregatiti in managementul de proiect, care vor initia si implementa proiecte finantate din bani publici si fonduri internationale, utilizand strategiile managementului de proiect.
Cursul este sustinut de formatori acreditati la nivel national si de un formator acreditat la nivel international (nivel 6 din 8), de catre Institutul de Leadership & Management pentru programul “Cele mai bune şi moderne practici de management de proiect in UE”.
Dosarul de inscriere la curs trebuie sa cuprinda:
· Copie carte de identitate sau buletin de identitate
· Copie certificat de nastere
· Copie certificat de casatorie (exclusiv pentru doamne)
· Copie diploma de studii (obligatoriu studii superioare)
· Adeverinta medicala
· Dovada platii taxei de participare la curs.
La sfarsitul sesiunii de instruire, participantii care promoveaza examenul vor obtine COMPETENTA DE MANAGER PROIECT RECUNOSCUTA LA NIVEL NATIONAL de catre Ministerul Muncii Familiei Si Protectiei Sociale si Ministerul
Cursul se desfăşoară pe parcursul a 6 zile, în perioada 04 – 11 MARTIE 2011, în intervalul orar 12:30 – 19:30 la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie Bihor.
Temele abordate in cadrul cursului:
–Ciclul de proiect ; -Instrumente structurale alocate României 2007 – 2013; -Cererea de finanţare – exerciţiu de completare ; -Comunicare şi vizibilitate conform Manualului de Identitate Vizuală;
-Selectarea echipei de proiect ; -Întocmirea bugetului; -Realizarea achiziţiilor publice.
Absolvenţii acestui curs dobândesc cunoştinţele şi abilităţile necesare pentru accesarea fondurilor structurale, derularea şi implementarea proiectelor finanţate prin intermediul fondurilor nerambursabile, în conformitate cu criteriile Comisiei Europene.
Cursanţii vor dispune de suport de curs, CD cu documentele cadru strategice.
Programul de instruire cuprinde şi o componentă practică care constă în completarea unei cereri de finanţare nerambursabilă, în baza unei idei de proiect pe care o au participanţii la instruire.
Lectorii sunt specialişti cu o solidă pregătire în accesarea de fonduri de finanţare pentru instituţiile publice / societăţi comerciale.
La finalul cursului se eliberează CERTIFICAT DE ABSOLVIRE pentru ocupaţia MANAGER PROIECT, recunoscut la nivel naţional de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi
Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovarii.
TAXA DE PARTICIPARE :
– pentru 1 persoană taxa este 900 RON
– pentru 2 persoane de la aceeaşi instituţie taxa este 1.200 RON
– pentru 3 persoane de la aceeaşi instituţie taxa este 1.500 RON.
Numarul locurilor in grupa este limitat! Inscrierile se fac in ordinea primirii formularelor de inscriere.
Persoanele interesate sunt rugate să transmită TALONUL DE ÎNSCRIERE completat, la e-mail secretariat@ccibh.ro sau info@ccibh.ro; la numărul de fax 0259/470.015 sau să confirme la telefon 0259/417.807, 0771/646.729, 0771/712.453 si sa achite TAXA DE PARTICIPARE la curs.
Citiți principiile noastre de moderare aici!